Kan Bağışına Duyarsız Kalmayın

Kan Bağışına Duyarsız Kalmayın

Trabzon Kan Hastalıkları Yardımlaşma Derneği'nin katkıları ile sürdürülen "Duyarsız Kalmayın Projesi’’nin kapanışı Akçaabat Güzel Sanatlar ve spor Lisesinde gerçekleşti.

Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen ve Trabzon Kan Hastalıkları Yardımlaşma Derneği'nin katkıları ile sürdürülen "Duyarsız Kalmayın Projesi’’nin kapanışı Akçaabat Güzel Sanatlar ve spor Lisesinde gerçekleşti.

Düzenlenen törene Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Trabzon halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, KTÜ Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez, Trabzonsporlu futbolcu Yusuf Erdoğan, Trabzon Belediyesi eski belediye başkan yardımcılarından ergin aydın sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Trabzon Kan Hastalıkları Yardımlaşma Derneği'nin 90 üyesi ile faaliyetini sürdürürken beş bin gönüllü üyesi ile 10 bin kişiye ulaşıldığı belirtildi.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu yaptığı konuşmada projenin amacının Trabzon ilinde ilgili yerel dinamikleri harekete geçirerek olduğunu belirterek ” kan hastalıklarından doğan engelliliğin nedenleri hakkında bilinç düzeyinin artırılmasını, kan hastalıkları konusunda ikincil üçüncül özrün önlenmesini amaçladık” dedi.  Hamzaoğlu koruyuş ve önleyici hizmetlerin gelişmesini, engellilik oranının azaltılmasını ve engelliliğin etkilerinin en aza indirilmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi. Projeye katkıda bulunanlara plaket verilirken Akçaabat Güzel Sanatlar ve spor Lisesinde öğrencileri tarafından törene katılanlara kısa bir müzik dinletisi sunuldu.

ado_3556.jpgado_3559.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.