Kadınlar Gününü Kutladılar

Kadınlar Gününü Kutladılar

Kadınlar Gününü Kutladılar

emre-akgun-008.jpgAK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün , yayınladığı mesajında; Gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar halen hafızalarımızdadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ sözünü ilke edinip, annelerimize olan sevgi, saygı ve hoşgörüyü tüm kadınlara yönelik göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün başta Akçaabatlı kadınlarımız olmak üzere, tüm dünyada ve ülkemizde her türlü bedeni ve ruhi şiddetten uzak, adalete, eşitliğe, barışa ve huzura katkı sağlayıp, geleceğe güvenle bakmamıza vesile olmasını temenni ediyor, güçlü omuzlarında Türkiye'yi yükseltecek kadınlarımızın gününü en samimi duygularımla kutluyorum. Kadınlar için önemli olan bu günün yılın 1 günüyle sınırlı kalmaması dileğiyle kadına şiddetin olmadığı, saygıda kusurun edilmediği çevremizde açan en güzel çiçekler olan tüm kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi.

 

 

yasar-sivrikaya-004.jpgAkçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hayatın her noktasında sevgiyi ve fedakarlığı temsil eden kadınların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarından olduğunu belirten Başkan Sivrikaya, "Kadına yönelik şiddete her zaman şahit olduğumuz bir dünyada 8 Mart tarihi daha fazla anlam kazanıyor. Kadını dışlayan, her türlü eğitim hizmetinden mahrum bırakan toplumların geleceğinin karanlık olduğu ortadadır. Bu doğrultuda kadınlarımıza ne kadar çok imkan ve fırsat sunabilirsek toplum olarak da o seviyede güçleneceğimize inanıyorum. Bu bilincin yerleşmesiyle birlikte kadınların eğitim, iş, bilim siyaset gibi alanlarda karşılaştıkları her türlü engel ortadan kalkacak ve kadınlar için huzurlu yaşam ortamı sağlanacaktır. Bu vesileyle başta bayan esnaflarımız olmak üzere tüm hanımlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu barış içinde bir gelecek diliyorum' dedi.

 

 

ismail-bulut-005.jpgAkçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülke olarak daha hızlı gelişip kalkınmak için kadınların iş dünyasına vereceği katkının önemli olduğunu söyledi.

Bulut "Kadınlarımız hayatın her anında fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olmuştur. Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Çağdaş medeniyet seviyesinin yakalanmasında kadınlarımızın rolü ve emeği çok büyüktür” dedi.

Kadınların toplumda ve iş dünyasında büyük başarılara imza attığını belirten Başkan Bulut, “Toplumun kalkınabilmesi ve ilerleyebilmesi için kadın erkek demeden hepsinin eğitim ve öğretim düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir. Bu konuda sivil toplum örgütlerine de çok büyük görevler düşmektedir. Kadınlarımız hayatın her anında fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olmuştur. Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar” diye konuştu.

Kadınların iş dünyasına katılım oranlarının daha da artırılması gerektiğinin altını çizen İsmail Bulut, “Kadınlarımızın önlerindeki engelleri kaldırdığımız zaman neler yapabildiklerini görüyoruz. Daha hızlı büyümemiz ve gelişmemiz için kadınların da iş dünyasına vereceği katkıya ihtiyacımız var. Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir dünya temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

 

mustafa-hikmet-eyupoglu-001.jpgAkçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu açıklamasında, Dünyada hiç bir canlının kadınlar kadar çalışkan ve özverili olamayacağını, buna rağmen kadınlarımızın halen hak ettiği yerde bulunmadığını ifade  etti. : Eyüpoğlu "İnsan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Ki onlar “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözünün muhatabıdır. Sevgi ve saygıyı fazlasıyla hak eden kadınlarımız,  fabrikada, tarlada, bahçede, evde her türlü zorluğa karşı durup aile yaşamımızda da bizlerin en büyük destekçisidir. Kadınlarımızın günü bir gün değil, nefes aldığımız her gündür. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, Kadınlarımıza hak ettiği değeri görmesini diliyorum.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler