İstiklal Marşı Anlatıldı

İstiklal Marşı Anlatıldı

İstiklal Marşı Anlatıldı

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 97. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ‘Tarihsel Bir Sesin Milli Bilince Çağrısı’ konulu bir konferans düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mitat Durmuş’un konuşmacı olduğu konferansa Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in yanı sıra daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kendi çağına ve coğrafyasına bir çığlık olarak düşen Mehmet Akif Ersoy’un geçmiş zamanın adamı değil bugün ki sorunlarımıza da cevap bulan bir sestir diyen Doç. Dr. Mitat Durmuş, “ M. Akif’in söylemlerine her zaman ihtiyaç duymaktayız. Tarihini bilmeyen toplumlar tarifsiz toplumlardır.” dedi.

Yüzyılı sorgulayarak içinde bulunduğumuz çağın analiz edilmesi gerektiğine dikkat çeken Doç Dr. Durmuş, ülkemizin bugüne kadar geçirdiği tarihi süreçleri, M.Akif’in düşünce hayatı, yaşayışı, şiirleri gibi konulara da değindi.

Konferans sonunda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,  Kafkas Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mitat Durmuş’a İstiklal Şairi M. Akif Ersoy’u anlamak konusunda bilgi paylaşımında bulunduğu için teşekkür ederek plaket takdim etti.

akcaabat-istiklal-marsi.jpgakcaabat-istiklal-marsiis.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler