İmar Barışı ne Kadar Uzatıldı?

İmar Barışı ne Kadar Uzatıldı?

İmar Barışı ne Kadar Uzatıldı?

Mülkiyet ve imar sorunu olan yapılara yasallık kazandıran imar barışı uygulamasında müjdeli haber geldi. 31 Aralık’ta başvuru ve ödeme süresinin sona ermesi beklenirken, 6 aylık uzatma kararı alındı.

Böylece başvuru işlemlerini yetiştiremeyen ya da ödenecek tutar konusunda sorun yaşayan vatandaşlar önemli avantaj sağladı. Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler de imar barışı kapsamına alınmıştı. Bu bölgede oturan vatandaşların 31 Aralık’a kadar işlemlerini yetiştirme şansı olmaması da süre uzamasında etkili oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 28 Aralık’ta yaptığı açıklamada yaklaşık 9 milyon 500 bin kişinin imar barışından faydalandığını söylemişti. Kurum, “Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi” diye konuşmuştu.

İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız yahut ruhsatlı ancak proje eklerine aykırı olan tüm yapıları kapsıyor. Ancak bu tarihten sonra imar barışına dahil olmak için yapılar kapsama dahil edilmiyor. Bakan Kurum, tespit edilen bu tip yapıların yıkılacağına dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler