Tekel İşçileri Dertli

Tekel İşçileri Dertli

Tek Gıda-İş Sendikası Akçaabat Baş Temsilcisi Halil İbrahim Albayrak, açıklama yaparak siyasileri eleştirdi.

Tek Gıda-İş Sendikası Akçaabat Baş Temsilcisi Halil İbrahim Albayrak, yerel seçimler öncesinde kendilerine vaadde bulunan siyasileri sözlerinde durmaya davet ederek, “Hiç kimse ekmeğimizle oynamaya kalkarak işçileri başka yollara sevk etmesin” dedi.

Akçaabat Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’nün tüm işçilerinin hazır bulunduğu bir basın toplantısı gerçekleştiren Baş Temsilci Halil İbrahim Albayrak, Özelleştirme İdaresi’nin aldığı bir kararla 7 bin kadrolu Tekel işçisini 4-C statüsünde diğer kurumlara aktarma kararının kabul edilemez olduğunu söyledi. Seçim öncesi kendilerini aynı sosyal haklarla başka kurumlara yerleştireceklerini söyleyen siyasileri sözlerinde durmaya davet eden Baş Temsilci Albayrak, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Tekel’in sigara fabrikalarının özelleşmesinin ve tütün ekiminin yasaklanmasının ardından çalışma hayatıyla ilgili sorunları başlayan Tekil işçilerine, Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde birçok siyasi tarafından mağdur edilmeyeceklerine dair söz verilmişti. Bu siyasiler bizlerin aynı sosyal haklarla başka kamu kurumlarına atanacağımızı belirterek mağdur olmayacağımızı da ifade etmişlerdi. Ancak seçim sonrasında manzara değişti. Özelleştirme İdaresi’nin aldığı karar bu sözün değiştiğinin en bariz göstergesi. Özelleştirme İdaresi İzmir, Diyarbakır, Manisa ve Samsun İşletme Müdürlükleri hariç bütün işletmeler kapatılarak buralarda çalışan yaklaşık 7 bin kadrolu işçiyi 4-C statüsünde diğer kamu kurumlarına aktarma kararı aldı. Özelleştirme İdaresi bizim bildiğimiz Maliye Bakanlığı’na bağlı bir kurum. Maliye Bakanı da bahsettiğimiz siyasi iradeden seçilen bir milletvekilidir. Sonuç itibariyle anlaşılan şudur ki; siyasi irade ayrı konuşuyor, Özelleştirme İdaresi ayrı.

Tekel işçileri olarak, Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi ve Tekel’in sigara fabrikalarının özelleştirilmesi aşamasında gerek siyasilerin ve gerekse de Özelleştirme İdaresi yetkililerinin Tekel çalışanlarının mağdur edilmeyeceği ve aynı haklarla başka kamu kurumlarına aktarılacağı yönündeki sözlerini tutmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin ekmeğimizle oynamaya hakkı yoktur. Aksi takdirde işçilerin başka yollara sevkinin önüne geçemezler.”

 

 

Konuyla İlgili Haberimiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler