Cumur, Tekel İşçilerine Konuştu

Cumur, Tekel İşçilerine Konuştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, özelleştirme nedeniyle Tekel’de çalışan işçilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, özelleştirme nedeniyle Tekel’de çalışan işçilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Özelleştirme İdaresi tarafundan özelleştirilen Tekel’in Akçaabat İşleme Müdürlüğü’nde ve Türkiye genelinde çalışan işçilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Akçaabat Düzköy yolu üzerinde bulunan Tekel İşleme Fabrikası’nda işçilere konuşan  Cumur, “Son bir yıldır Tekel’in kapanmaması için gayret gösterdik. Fakat Özelleştirme İdaresi ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı karar ile Tekel özelleştirildi. Tabii ki bu karar bugün alınmadı. 2000 yılında alınan karar gereği bu özelleştirme gerçekleştirildi” dedi.

İşçilerin mağdur edilmemesi için gayet gösterdiklerini ifade eden Cumur “Şimdi bize düşen burada çalışan siz işçi kardeşlerimizi mağdur etmeden diğer kurumlara yerleştirmektir.  Bu geçişte aynı özlük ve sosyal haklarınız saklı kalmak kaydıyla  devletin diğer kurumlarında istihdam edilmek  olarak düşünülüyor. Bazı işçilerimiz tazminatını alarak ta kurumdan ayrılma isteği ile gelebilir. Bunlara da tazminatları ödenmek şartıyla çıkış verilebilecektir. Bununla ilgili maliye bakanlığı yetkilileri ile birçok kez toplantı yaptık. Maliye yetkililer burada çalışan işçilerimizin tazminatlarını verelim ve diğer kurumlarda 4-c statüsünde çalıştırmaya devam edelim şeklinde oldu.  Biz buna karşı çıktık ve görüşmeler Maliye Bakanı’nın rahatsızlanması nedeniyle kesintiye uğradı.  Ancak tavsiye büyük ölçüde diğer kurumlara transfer edilmesi şeklinde olacaktır. Bununla ilgili Sayın Başbakanımızın Trabzon’a 11 Mart’ta yapacağı ziyarette bir görüşme yapılabilir” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset