Berat Topal'ın Kaleminden
Akçaabatta göze çarpan olaylar Gazeteci Berat Topal'ın Kaleminden.
Cumhuriyetin Kaçıncı Yılı
Kamu kurum ve kuruluşları teknolojik yeniliklere en kısa zamanda ayak uydurmak zorunda. İnternet sitelerine dünyanın her yerinden ulaşılma imkanı olduğundan sanal ortamda İlçemiz hakkında ve diğer bilgilerde doğruluk payı çok önemli. Akçaabat Kaymakamlığı resmi internet sitesinde hala daha “Türkiye Cumhuriyetinin seksen birinci yılı” yazısı ve o bayraklı logo bulunuyor. Akçaabat’la ilgili olarak yeni gelişmeler ve kaymakamlık çalışmaları hakkında da detaylı bilgilere ulaşmak da pek mümkün değil. Sadece Kaymakamlık sitesi mi ? Akçaabat Belediyesi’nin sitesi de aynı, hala daha sitede kurban bayram mesajı yayınlanıyor. İnternet sitelerinin en büyük özelliği yenilenmeleri halinde işlerlik kazanırlar. Sanal ortamdaki etkinliğiniz bölgenin tarih ve turizm yönünden tanıtımı yapılarak ekonomik açıdan çok büyük katkı sağlanabilir.
Devlet dairelerinde klasik bir söz vardır “personel yetersiz” veya “uzman personel yok” denilerek işlerin zamanında yapılamamasına mazeret olarak beyan edilir. Ama bu işi profesyonel anlamda yapan özel şirketler var anlaşma yapılır ve yine de istenen performans
elde edilir. Yeter ki isteyelim.
Öztürk’ün siyasi partileri
Işıklar Belediye başkanı Hasan Tahsin Öztürk’ü diğer belediye başkanlarından ayıran çok büyük bir özelliği var. Öztürk üç dönemdir yürüttüğü belediye başkanlığını her döneminde ayrı partiden aday oldu ve kazandı. Öztürk, ilk olarak 1994 yılında Refah Partisi’nden, 1999 yılında Fazilet Partisi’nden, 2004 yılında da Ak Partiden aday olarak seçimlere girdi ve kazandı. Her dönem ayrı partiden seçime girerek kazanmak belki de bir rekordur. Şimdide yeni bir rekora imza atabilir. Eğer Anayasa Mahkemesi AK Parti’nin kapatılması yönünde karar alırsa bu sefer yeni kurulacak olan partiden aday olacak olduğu için kendine ait rekoru yenileyebilir. Kim bilir bu sefer belki de Guinness Rekorlar kitabına bile girebilir. Bu arada yerel seçimlerde Akçaabat Belediye Başkanlığı için adı geçenlerden biri de Hasan Tahsin Öztürk. Normal zamandaki seçimlere çok daha var ama siyasette ne zaman ne olacağı belli olmaz.
ATM ve Milli Eğitim
Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü 01.06.2006 tarihinde bir bankanın Akçaabat Şubesi ile personel maaşları üzerine bir anlaşma yapmıştı. Üç yıl süreyle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı personel bu bankadan maaşlarını alacak olması nedeniyle banka da Merkez İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan eski öğretmen evi lokalinin yanına bir ATM cihazı koyarak personelin ve vatandaşların bankayla olan işlerini daha kolay halletmeleri amaçlamıştı. Maaş zamanında bankada ve banka önündeki ATM lerde uzun kuyruklar oluşmasını önleyerek personele yakın olması da avantaj olarak kabul ediliyordu.
Bankayla Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir süre sıkıntı yaşandı ve bu süre zarfında ATM cihazı devre dışı kaldı. Vatandaş da cihazın arızalı olduğunu zannediyordu. Cihazın uzun süre devre dışı kalmasının nedeni daha sonra anlaşıldı. İlgili banka yetkililerinden alınan bilgiye göre binada Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan tadilat esnasında ATM’nin bulunduğu yerin kapısının kilidi yenilenmiş ve anahtarlardan bankaya verilmediğinden dolayı ATM cihazı uzun süre devre dışı kalmış. Şimdi ise cihazın yerinde yeller esiyor. Bankadan cihazın oradan kaldırılması istenmiş ve yerine de duvar yapılarak binanın eski haline dönüştürülmesi söylenmiş.
Cihazın kaldırılması kimin işine yaradı. Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri kendi yanlarındaki ATM den her türlü işlerini görmekteydiler. Şimdi ise yine banka önünde kuyruğa devam. Öğretmenlerimiz maaşlarını hak edebilmek için zaten akşama kadar ayakta duruyorlar bir de maaşı çekerken ayakta durmaya devam edecekler.
Belediye zammı unuttu mu?
Akçaabat Belediye Meclisi yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı almıştı. Abonelere gönderilen faturalarda bu zam oranı yansıtılmadığı görüldü. Aboneler şimdi borçlarını yatırmaya gittiklerinde ise yapılan zam aboneden ayrıca tahsil edilmeye başlanmış. Belediye zammı neden şimdi almaya başladı. Yılbaşından itibaren faturalara yansıtılamamasının nedeni bilgisayarlara işlenememesi nedeniyle olduğu belirtiliyor belediye suya ilk defa mı zam yapıyor, daha önce işlenebiliyordu da şimdi işlenemedi. Madem teknik arıza vardı ilk aydan itibaren neden zam oranı şimdi yapıldığı gibi ayrıca aboneden tahsil edilmedi. Bu sorun abonelere başından itibaren duyurular ve diğer yöntemlerle aboneler neden bilgilendirilmedi. Bunları düşündükçe akla belediye su zammını unuttu mu? Sorusu akla geliyor. Fatura bedelinden ekstra ücret talep edilmesi yöntemiyle bu durumu aşmak Akçaabat Belediyesi gibi gelişmiş bir belediyeye yakışmamaktadır.
Haftaya Görüşmek Üzere.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.