Günnar 2. Devlet Üniversitesi İçin Konuştu

Günnar 2. Devlet Üniversitesi İçin Konuştu

Günnar 2. Devlet Üniversitesi İçin Konuştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kongresinde konuştu. Günnar, konuşmasında Akçaabat’ta yapılması planlanan yatırımları sıraladı.

Günnar “Akçaabat’ın trfaik sorunuyla ilgili Ulaştırma Bakanıyla yapmış olduğumuz görüşmede,   hastane kavşağında bir üste geçit, Fatih Eğitim Fakültesi kavşağında alt ve geçit yapılacağını ilan ettik. Üst geçidin Yaylacık mahallesine zarar vermemesi için oldukça uzun bir süreden beri çalışmalarımız devam etti. Yapılabilecek en iyi çözüm ile burayı geçeceğiz. Akçaabat Düzköy yolu içinde bir takım sorunlar vardı bunları da görüştük ve en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

Yıldızlı’da TİSKİ tarafından yapılması planlanan tesis içinde konuşan Günnar “Atık su tesisleriyle ilgili yanlış bir kanaat oluştu. Şöyle söyleniyordu, ta Of’tan Beşikdüzü’ne kadar olan atık suların Yıldızlı’dan denize atılacağı gibi şaibeli bir söz ortaya çıkmıştı.  Dün akşam Büyükşehir Belediye başkanımızla da konuştuk. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını,  Akçaabat’ın atık su planının ayrı olduğunu, yine aynı şekilde Akçaabat’ın Yıldızlı ve biraz da Söğütlü ile Ortahisar’ın bu merkezden atılması planlandığını ve bununla ilgilide ayrıca çalışmaların tamamlanmadığını ve en ideal çözüm neyse bunların da yapılacağını ifade etti” dedi.

Doğalgazın 2017 sonuna kadar Söğütlü’ye ulaşacağını ifade eden Günnar “2017 Yılının sonuna kadar Söğütlü, Yıldızlı ve Akyazı bölgesine getirilmesi planlanıyor. Akyazı’da ki tüneller ve kavşaklarda geçilecek” dedi.

Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütüleceğini ifade eden Günnar “Talepler attı ve bu bölge bize yetmez dedik. Biz şimdi burada yeni kamulaştırmalar ile Şinik Organize Sanayi Bölgesi’ni genişleteceğiz” dedi.

Adliye  sarayı inşaatının ilk olarak Akçaabat’ta başlayacağını da açıklayan Adnan Günnar “Adalet Bakanımız Trabzon’a geldiğinde söz vermişti. 4 ilçemizde adliye binası istemiştik ve  bir süre önce yapmış olduğumuz görüşmede ilk adliye binasını Akçaabat’ta yapacağının sözünü bize verdi Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yıldızlı bölgesinde geniş bir arazide Afet yönetim merkezi kurulacağının müjdesini verdi.

Akçaabat’ta en önemli meselenin üniversite meselesi olduğunu dile getiren Milletvekili Günnar “Seçim döneminde Trabzon’a vaad edilenler arasında yer alan 2.  Üniversite Akçaabat’a yapılacak. Biz bunu seçim vaadi olarak, Süleyman bey, Ayşe Sula hanımefendi, Muhammet Balta bey, Salih Cora bey, Cumhurbaşkanımızın onayı ile zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından sözünü verdik. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Sözümüz söz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler