Genç "Türkiye Gelişiyor"

Genç "Türkiye Gelişiyor"

Genç "Türkiye Gelişiyor"

Akçaabat'ta bulunan Meslek Liseleri öğrencilerince hazırlanan Bilim Fuarı ziyaretçilerden tam not aldı. Akçaabat Anadolu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski ÇPL) bahçesinde düzenlene etkinliğe, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, STK Başkanları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Liseli gençlere seslenen Başkan Genç, liseli gençlerle bir araya gelerek fuar alanındaki çalışmaları ve stantları ziyaret etti  ve yapılan çalışmalarla ilgili öğrencilerden ve öğretmenlerden bilgi aldı.  Burada öğrencilere hitap eden Başkan Genç, Türkiye'nin 15 yıl gibi kısa bir süre zarfında milli uçak, tank, gemi ve savaş helikopterini yerli imkânlarla ürettiğini söyledi.akcaabat-cpl-ahmet-metin-genc1.jpg

ahmet-metin-genc.jpg

Osmanlı'nın fethetti bütün ülkelerde oradaki ahaliye zulmetmediğini ve onların hak  ve hukukun koruduğunu kaydeden Başkan Genç, "Biz asaletli bir milletin evlatlarıyız” dedi. Mazlumlara Biz Sahip Çıktık Batı medeniyetinin emperyal anlayışının bugün de devam ettiğini belirten Başkan Genç, "Şu anda bize örnek olduğunu iddia eden Batı medeniyetinin güçlü ve hakim ülkelerin emperyal anlayışlarının devam ettiğini görüyoruz. Şu anda Suriye, Irak, Pakistan ve Afganistan'da  vatansız kalanlara biz kucak açıyoruz. Ama insan hakları konusunda bize ahkam kesen batı medeniyetlerinin en temel insan hakkı olan yaşam hakkı konusunda duyarsız olduğunu görüyoruz. Ama biz asaletimizden devraldığımız değerlerle beraber bütün insanlara kucak açabiliyoruz" ifadelerine yer verdi.  

 Dört Kat Büyüdük Türkiye'de 2002 yılından bugüne kadar gayri safi milli hasılının 4 kat artığına dikkat çeken Başkan Genç, "Şu anda bizim ülke olarak gayri safi milli hasılamız şu anda 850-900 milyar dolar civarında. İlk hedefimiz inşallah şu anda 2 trilyon dolar civarında olan Fransa ile eşitlenmek.  2000'li yılların başlarında GYSH 240 milyar dolar civarında idi. 15 senede dört kat büyüdük. Ve 3000 bin dolar olan milli gelirden şu anda 12 bin dolara çıkabildik. Dünyanın ilk on ülkesi arasına girmek için, daha çok gayret edeceğiz, daha çok üreteceğiz ve güçleneceğiz. 2023'e kadar inşallah dünyanın ilk on ekonomisi arasına gireceğiz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler