Gedikli ile Siyaset Üzerine

Gedikli ile Siyaset Üzerine

İlçemiz Söğütlü Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Metin Gedikli’ye konuk olduk.

Gedikli, 2 yıllık görev sürecinde beldede yaptıklarını özetlerken yerel siyasete ilişkin sorularımızı da ‘Benim işim değil. Ama boyumuzu aşmadan bir şeyler söyleyeyim’ sözleriyle cevapladı:

20 Bin Nüfuslu Söğütlü

Söğütlü 1992’de köy tüzel kişiliğinden Belediye statüsüne ulaşmış ve nüfusu 2 bin, 3 bin dolayındaydı. Şu anda beldemizde 20 binin üzerinde bir nüfus barınmaktadır. O nedenle belediyeyi yeniledik ve hizmet kabiliyetini artırıcı olarak bilgi işlem ağı kurduk’ 

Koray Aydın Güçtür

‘Koray Aydın bey’in Trabzon’a gelmesi ayrı bir güçtür. Koray Bey’i tartışmamıza bile lüzum yok. Koray Aydın’ın Trabzon’a gelmesi MHP teşkilatlarını ve muhafazakar kesimi fazlasıyla olumlu etkileyecektir’ 

2011 Heyecanı Var

‘2011 yaz olimpiyatlarının ağırlıklı olarak Söğütlü’de yapılacak olması sosyal hareketlilik getirecek. Bu sosyal hareketliliğin standardına yetişebilmek için alt yapıya ağrılık verdik. Söğütlü deresinde ıslah çalışması, kenarlarında ise rekreasyon yapıyoruz.’ 

AKÇAABATAJANS: Sayın Gedikli, bu koltuğa oturduğundan buyana 2 yılınız doldu. Neler yapabildiniz?  

METİN GEDİKLİ:  Biz göreve geldiğimiz anda belediye hizmet binamızda bir tadilata gittik. Kurumsal bir hizmet verebilmesi açısından binamızın iç fiziki mekanları küçük küçük bölmeler halindeydi. Dolayısıyla bina ilk yapıldığı zaman Söğütlü 1992’de köy tüzel kişiliğinden Belediye statüsüne yeni ulaşmış ve nüfusu 2 bin, 3 bin dolayındaydı ve şu anda beldemizde 20 binin üzerinde bir nüfus barınmaktadır.

Fiziki anlamda mevcut binamızın birimleri kendi içerisindeki kadro yapılarının çoğalmasından dolayı yeterli değildi. Ayrıca kurumsal denetim bakımından, işleyişi bakımından da yetersizdi. O yüzden binaya hem bir bakım hem de böyle bir kurumsal hizmeti kendi içerisinde otomasyon ağını kurarak bilgi işlem merkezli ve bilgisayar destekli, görüntülü teknolojik seviyeye ulaştırarak tadilatı gerçekleştirdik. 112 acil servisi de Söğütlü’ye tekrar kazandırdık. Belediyemizin Bünyesinde kendilerinin barınmasını sağladık.  

AKÇAABATAJANS: Eğitim Fakültesi burada. Orası da hizmet bekler, bu yönde sıkıntınız oluyor mu? 

METİN GEDİKLİ: Fakültenin beldeye büyük katkıları vardır. Bizim seçim öncesi taahhütlerimiz içerisinde ağırlıklı olarak üzerinde durduğumuz Eğitim Fakültesi kavşağının yeniden düzenlenmesi, Yıldızlı bağlantısı ve İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın yanından güneye çıkan yol ve Alay’ın kullandığı yolu da Söğütlü Beldesi Fatih Mahallesi sınırlarındaki yola katıp onlarla gerekli protokolü yaptık. Şu anda duble yol programına aldığımız ve her türlü alt yapı üst yapı çalışmalarını da belediyemizin iş gücüyle ve belediyemizin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiğimiz Yıldızlı sınırındaki dere ıslahı ve yol çalışmasını da beraberinde götürdüğümüz yol standardımızı hemen hemen Karayolları ağ standartlarında. Alt yapıyla üst yapıyla peyzaj çalışmalarını yaparak, yayaların can güvenliğini de sağlayarak belde içindeki ulaşımı da kısa yoldan Eğitim Fakültesi’ne indirmekti amacımız.  

AKÇAABATAJANS: Söğütlü turizm beldesi. 2011 oyunlarının müsabakaları burada yapılacak?  

METİN GEDİKLİ: 2011 yaz olimpiyatlarının ağırlıklı olarak Söğütlüde yapılacak olması sosyal hareketlilik getireceğinden dolayı bu sosyal hareketliliğin standardına yetişebilmek adına bizim de geliştirdiğimiz projeler var.

Sahilde ve Söğütlü Deresi’nde günü birlik ıslah ve rekreasyon ağırlıklı projelerimizi de sayın Bakanımız ve Milletvekilimiz Mustafa Cumur’un da üstün destekleri ile birlikte DSİ’nin yatırım programına Söğütlü Deresi’ndeki projelerimizi dahil ettirdik, ihalesi yapıldı.

Sahildeki tahkimat ve sosyal projemizin en önemli ayağı deniz tahkimatlarının iyileştirilip yapılacak olan imalatların denizin dalga etkisinden korunabilmesi için temel projelerini yatırım programına aldırdık. 2010 yılı içerisinde ödeneklendirdik. İlk ihalesi yapıldı, bir kısmı başlandı. 2011 yılı bütçesinden de aktarımı yapıldı. İşin ikmali doğrultusunda işin ihalesi yapılıp devam ettirilecek. Beldemizde dikeyden yataya bağlantı yolları sıkıntılıydı. İmar yollarını vatandaşın da rızasını da alarak seri bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz.   

AKÇAABATAJANS:  Belediye olarak AB desteği alabildiniz mi? 

METİN GEDİKLİ: Avrupa Birliği’nde startı verilmiş projemiz var. Değerlendirilmek üzere üst kurulda projemiz var. Kalkınma ajansında projemiz var. İller Bankası hibe kanalı ile hibe fonlarından yağmur suyu drenaj projemiz var. Bunun % 75 i hibe ve % 25’i belediye bütçesinden karşılanacaktır. Kanalizasyon arıtma tesisini kurup işleten Doğu Karadeniz de ilk kuran işleten Belediye Söğütlü Belediyesi’dir. Akçaabat’ın ve Yıldızlı’nın kanalizasyon atıkları da Belediyemizin tesislerinden işlenerek arıtılarak deniz drenajına akıtılmaktadır. Bunun da bir an önce modernize edilip rehabilite edilmesi gerekiyordu, bunun projeleri tamamlandı. Yatırım programına koydurduk.

Bu sayede hem proje hem devlet destekli hem Avrupa Birliği fonlarından Kalkınma Ajansı ve Başbakanlık çevre fonlarından da yararlanabilme ve bürokrasi kalıpları arasında diplomasiyi üst düzeye çıkartıp kendi çapımızdaki projelerimizi hayata geçirebilmenin mesaisinin karşılığını gördük. Bunun için bize destek olan gerek bürokrat gerekse de siyasetçilerimize herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca sosyal projelerimiz de var, park bahçe projelerimiz de var. 

AKÇAABATAJANS: Koray Aydın’ın listeye girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz, MHP listesi nasıl oldu? 

 

METİN GEDİKLİ: Biz lokal siyasetle uğraşıyoruz. Ulusal siyaset bizim üstümüzdedir. Bizde haddimizi aşmadan bu konuyu değerlendirecek olursak MHP’nin listesi Trabzon’da olabilecek en ideal liste olduğunu düşünüyorum. MHP’nin Trabzon’da Türkiye genelindeki oy likidesinin üzerinde bir oy alacağını düşünüyorum. Seçim sürecine baktığımızda çok kısa bir zaman kaldı. Ancak seçim stratejisi açısından 1 hafta bile çok uzun bir süredir siyasette. Çok özel bir normallik olağanüstü bir durum olmazsa olumlu mesajlar daha olumlu kullanılırsa çok büyük avantaj vardır.  

AKÇAABATAJANS:  İktidar listesi de MHP için avantaj mı? 

METİN GEDİKLİ: Teşkilatların barışıklığını da değerlendirdiğimizde iktidar partisinin listesini de değerlendirirsek temayül yoklamaların da açık ara önde olanların listede olmaması temayülde başarılı olamayanların listelerde olması siyasi mesainin hızını kesici bir durum olarak görüyorum. Kişisel onur bakımından da baktığımızda üzücü bir durum ve baktığımızda zaman zaman  CHP’de de oldu benzer olumsuz durumlar.  

AKÇAABATAJANS:  MHP nasıl bir seçim startı verecek?

METİN GEDİKLİ: Motivasyonlu, uyumlu bir liste olması bakımından yarışa en önde başlayacak olan Liste MHP’nin. Koray Aydın Bey’in Trabzon’a gelmesi ayrı bir güçtür. Koray Bey’i tartışmamıza bile lüzum yok. Koray Aydın’ın Trabzon’a gelmesi MHP teşkilatlarını ve muhafazakar kesimi fazlasıyla olumlu etkileyecektir. O’nun enerjisi yaratacak olduğu sinerji, mesaisi ve siyasi anlayışı, hitabeti, duruşu, gerek bölge meselelerine gerek ülke ve uluslar arası meselelere olan hakimiyeti ve deneyimi Trabzon’daki çalışmalara çok ciddi bir şekilde hız verecektir.  

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Röportaj