Galericilerin ruhsat sıkıntısı

Galericilerin ruhsat sıkıntısı

Galericilerin ruhsat sıkıntısı

Akçaabat Oto Galericiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati İsak, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek Galericiler Sitesi kurulana kadar İl Ticaret Müdürlüklerinden yeterlilik belgesi ruhsatı istedi.

 

AKÇAABAT Oto Galericiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati İsak, Trabzon Gazeteciler cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek İl Ticaret Müdürlüklerinden yeterlilik belgesi ruhsatı istedi. 4 yıldan bu yana Galericiler Sitesinin kurulması için herhangi bir yaptırım uygulanmadığını hatırlatan Başkan İsak, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e seslendi. İsak “Galericiler Sitesi kurulana kadar İl Ticaret Müdürlükleri yeterlilik belgesi ruhsatını bize vermesini, belediye başkanımız bu şekilde bize bir süre tanımasını istiyoruz” dedi.

OTOMOBİL SEKÖTÖRÜ BİTMEK ÜZERE

Akçaabat’ta şuan mevcut 55 oto galeri olduğunu belirten Başkan İsak “Akçaabat’ta Galericiler Sitesi kurulacak diye Vakfıkebir’den, çevre ilçelerden gelip, buraya dükkân açan esnaflar var. Türkiye’de 930 bayi var. 65 bin esnaf arkadaşımız var. Dört seneden beri Galericiler Sitesi için herhangi bir yaptırım uygulanmamıştır” diye konuştu.

Başkan İsak “Türkiye’de inşaat sektöründen sonra en büyük sektör olan otomobil sektörü de bitmek üzere. Bayiler sıfır araçları ÖTV’siz stok yaptığından ikinci el araçları da kendileri sattığından alt satışları durma noktasına gelmiştir. Bakanlığın girişimi ile çıkarılacak yeni yönetmeliğe göre ‘Yetki belgesi’ olmayanlar otomobil satamayacak. Yetki belgesi alabilmek için Akçaabat’ta imtihana kalan arkadaşlar oldu. Bakanlıktan gelen arkadaşlara bu belgeleri verdik. Yalnız bu belge de yetmiyor, ‘yeterlilik belgesi’ alın diyor. Akçaabat belediyesi ruhsatımız yok. 4 Yıldan beri çalışmalar yürütülüyor ama Akçaabat’ta Galericiler Sitesi kurulamıyor” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanına seslenen Başkan İsak “Yetki belgesi alacağız. Nasıl alacağız? İl Ticaret Müdürlükleri yetki belgesi vermiyor. Neden galericilerin ruhsatı yok. Ruhsatımız olmayınca yetki belgesi alamıyoruz. Galericiler Sitesi kurulana kadar İl Ticaret Müdürlükleri yeterlilik belgesi ruhsatını bize vermesini, belediye başkanımız bu şekilde bize bir süre tanımasını istiyoruz” diye konuştu.    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler