Fındıkçılara Eğitim Verildi

Fındıkçılara Eğitim Verildi

Fındıkçılara Eğitim Verildi

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat Kaymakamlığı (Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Fındık Budama, Gübreleme ve İlaçlama Kursu’nda eğitimlere başlandı.

114 kursiyerin katılımı ile 6 Şubat Cumartesi günü Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde başlayan kurs, 10 Şubat’a kadar devam edecek. 3 günü 40 saatlik teorik eğitimden oluşacak kursun son 2 günü ise arazide pratik yapılarak değerlendirilecek. kurs sonunda yapılacak sınavı kazanan kursiyerlere ise sertifika verilecek.

Kursun gerçekleştirildiği Erol Günaydın Sanat Merkezi’nin fuayesinde Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü’nce bir stant kurularak üreticilere destek veriliyor.

Kursun açılışında konuşan Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı tüm paydaş kurumların ortaklaşa düzenleyeceği bir eğitim programında multidisipliner bir uygulamanın önemli olduğunu söyledi.

Yazıcı, şunları söyledi“Yerelde Belediye ile Ziraat Odası’nın katkısı alınarak hazırlanan, Kaymakamlık Halk Eğitim Müdürlüğü’nün sertifikasyon programı ile de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teknik elemanlarınca verilecek kurs programlarını yıl boyu sürdürmeyi hedeflemekteyiz. Bu uygulama ile üreticilerle kamunun tüm paydaşlarını bir araya getirmiş olacaktır.  Yerel kalkınmada tarımsal üretimin önemi kadar iyi tarım uygulamalarında da eğitim çok önemlidir.”

Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ise kursa kayıtlara ilginin çok iyi olduğu belirterek, şunları kaydetti“Daha önce de eğitimler yaptık, Akçaabat’ta eğitim almamış üretici kalmasın anlayışıyla sürdürülecek olan bu eğitimlerle tüm üreticilerimize eğitim vermeyi ve Akçaabat’ta dönümde 89 kilo olan üretimin bu eğitimlerle 180 kiloya çıkmasını hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler