Ersun Yanal imzayı attı

Ersun Yanal imzayı attı

Trabzonspor, prensipte anlaştığı teknik direktör Ersun Yanal ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu'nun hazır bulunduğu imza töreninde Ersun Yanal, 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Sayitoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Trabzonspor Kulübü'nün bundan sonraki süreçte teknik direktörünün Ersun Yanal olduğunu belirterek, “2 gün önce sayın başkanımız Nuri Albayrak ve bizlerin yaptığı istişare noktasında, bu dönemden sonra yol haritamızda Ersun Yanal ile beraber yürüme kararı verdik. Bu doğrultuda sabah ayağının tozuyla antrenmanlara başladı” dedi.

Trabzonspor Kulübü'nün sevenlerine ve spor kamuoyuna anlaşmanın hayırlı olmasını dilediklerini ifade eden Sayitoğlu, “Trabzonspor'un başarılara gidecek yollarda ufku geniş, çalışmayı seven, ekip çalışmasıyla başarıya koşan sevgili hocamızla çok daha güzel günleri hep beraber yaşayacağımızı ümit ediyoruz. Yönetim kurulu, Türkiye'deki araştırmalarında, bugünkü durumda Trabzonspor'u başarıya taşıyacak en iyi isim olduğu için Ersun Yanal konusunda karar vermiştir” diye konuştu.

Aralık ayında yapılacak genel kurulun aday ve adaylarının çok olacağını kaydeden Sayitoğlu, şöyle konuştu:
“Bu konuda sayın başkanımız Nuri Albayrak'ın vereceği karar önemlidir. Benim şahsımla ilgili karar sayın başkanımızın vereceği karardan sonradır. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bu nokta itibariyle sayın başkanımız açıklama yapacaktır.”

Trabzonspor Kulübü'nde 17 Aralık 2005'de göreve geldiklerini belirten Sayitoğlu, “O süreçten 2 ay önce teknik heyet değişimi söz konusuydu. Güneş görevi bırakmıştı, Halilhodziç başlamıştı. Biz devam ettik. Trabzonspor'un kurumsal yapısı vardır. Yönetimin aldığı kararları bir diğer yönetim bağlı olarak devam ettirmeye çalışır.”

YANAL'IN AÇIKLAMALARI

Ersun Yanal ise Trabzonspor ve camiasının Türkiye'ye mal olduğunu belirterek, “Trabzonspor, Avrupa'da sesini duyurmuş ve Türkiye'de bir çok ilkleri yaşatarak devamlı başarıyı hedefleyen ve başarının temellerini oluşturmaya çalışan bir takımdır. Bugün bu kulübe gelmekten, bu camia ile birlikte olmaktan oldukça mutluyum” dedi.

Hedeflerin, yaşam devam edene kadar hiçbir zaman son bulmayacağını ifade eden Yanal, “Bu hedefler içerisinde doğru mantık ile akıllı işler yapıp, ortak aklın ürünü olan her işin doğruya ulaşabileceği bir inanç ile buraya geldim. Çünkü Trabzonspor takımının yıllardır bulunduğu konum, beklentileri, bu beklentiler içerisindeki Trabzonspor taraftarlarının, sevenlerinin arzuları, hedefleri ve tabii ki bulunduğumuz bir takım gerçekler, bizim burada elde edeceğimiz başarılar için heyecan veriyor” diye konuştu.

Trabzonspor'un geleneğinde başarılar olduğunu kaydeden Yanal, şöyle devam etti:
“Takım halinde büyük başarılara hedef koyacağız. Öncelikle hedefimiz Avrupa ve tabii ki şampiyonluk için yapılanmak olacaktır. Şampiyonluk büyük öykü, büyük bir yolculuktur. Bir maçla kaçmaz veya gelmez. Şampiyonluk büyük sabırdır, iştah gerekli. Trabzonspor, uzun süre önce bunu başardı. O gün ile bugün arasında büyük fark var. Bu farkları iyi analize etmek gerek. Futbol ile yatıp futbol ile kalkan bu şehrin soluduğu havayı doğru organize etmek ve bu enerjiyi bir noktada toplayıp bir yere yumruk atacak birlikteliği oluşturmak en büyük amacımız olmalıdır. Geçmişten mutlaka dersler çıkaracağız ama geçmişle her zaman hesaplaşarak geleceği kuramazsınız.”

Takım olarak iyi futbol oynayacaklarını belirten Yanal, “Seyircimiz biraz izin versin bize. Futbol oynamaya gayret edeceğiz. Sonuç almaya çalışacağız, sonuç hep zirvede olmak olacak. Trabzonspor takımının şampiyonlukları hedefleyebilecek bir alt yapısının olduğunu biliyoruz. Onu güçlendirip hep zirvede olacak bir takım yaratmak istiyoruz. Şampiyonluk söylemini doğru zamanda, doğru yerde telaffuz etmek ve bunu hep beraber hissederek yapmak en mantıklısı olacak. Hep beraber mutlu edecek sonuçlara ulaşacağız” dedi.

"DÜN TRABZONSPOR KÖTÜ MAĞLUBİYET ALDI"

Yanal, Trabzonspor'un 3 puanlık sistemde lig ve Avrupa kupalarına katılma şansının bittiğini söylemenin doğru olmadığını kaydederek, şöyle konuştu:
"Dün, Trabzonspor çok kötü bir mağlubiyet aldı. Ben de seyirci olarak tribündeydim ve çok üzüldüm. Rakibinden üstün bir takımdı. Eksiklikler her takımda olacak. Biz tabii ki bunu gidermek için buradayız. Türkiye liginde artık çok fazla puanlar üretilemiyor. Her takım birbirini yenecek güçte. Yarışı sonuna kadar kovalamak gerekiyor. Avrupa Kupaları'na katılmak yüzde yüz hedefimiz olmalı ve bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız."

Yanal, her takımda her an transfer olabileceğini, ancak bunun futbolun ve Trabzonspor gerçeklerine uyması gerektiğini belirterek, “Mesela Roberto Carlos'u alalım. Ama Trabzonspor gerçeklerine uyar mı? Trabzonspor'un bazı gerçekleri var, doğru yerlerden gitmemiz lazım” diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor