Üniversite Tanıtım Gezimiz

Üniversite Tanıtım Gezimiz

Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi olarak 11.sınıf öğrencilerimizi kapsayan geleneksel ‘’Üniversiteleri Tanıtım Gezisi’’nin 2. sini düzenledi.

Bir Eğitim-Öğretim yılının yorgunluğunu gidermek ve öğrencilerin ileride gitmeyi düşündükleri Üniversiteleri daha iyi tanımak amacıyla 16-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Okulu Rehber Öğretmeni Cengiz Aydın’ın organize ettiği, sorumluluğunu okul Müdür Baş Yardımcısı Bayram Tüfek’ in üstlendiği ve Felsefe Öğretmenimiz Şükran Saraç ve Müzik Öğretmenimiz Sevda Küçük’ ün de görev aldığı Ankara, Eskişehir, Bursa ve İstanbul illerini kapsayan ‘’Üniversiteleri Tanıtım Gezisi’’ni gerçekleştirdi.Gezinin ilk ayağında Ankara’nın tarihi yerlerinden olan Hacı Bayram Veli Türbesi ziyareti ile başlandı. Ardından Anıtkabir’ e gidilerek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün kabri ziyaret edildi.  Buradan da sırasıyla Hacettepe ve ODTÜ Üniversiteleri ziyaret edilerek gezinin Ankara ayağı sonlandırıldı ve Eskişehir’ e geçildi.

Eskişehir’ de tarihi ve kültürel miraslarımız gezildikten sonra Anadolu Üniversitesi’ nin çeşitli fakülteleri öğrencilerimiz ile birlikte gezildi ve Bursa’ ya geçilerek tarihi Ulu Camii, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri ile Kapalı Çarşı ziyaretleri yapılarak İstanbul’ a geçildi.Gezinin İstanbul programında ise ilk gün İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi gezilerini gerçekleştiren okulumuz öğretmen ve öğrencileri İstanbul ayağının 2. gününde ise Tarihi Yarımada ziyaretlerinin ardından Trabzon’a dönüş yolculuğuna başladı.Gezinin sonunda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin simalarında tatlı bir tebessüm ve şirin bir gezi yorgunluğunun izleri fotoğraf karelerine yansıdı.Okulumuz Rehber Öğretmeni Cengiz Aydın bu tür faydalı gezileri gelenek haline getireceklerini belirterek, böylelikle öğrencilerin gidecekleri üst kurumları yakından tanımalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim