Dolarla Kiraya  Son Verilmeli

Dolarla Kiraya Son Verilmeli

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, yaşanan kriz ortamında hâlâ bazı mülk sahiplerinin dövizle kiralama konusunda ısrarcı olmalarının hoş bir durum olmadığını söyledi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, yaşanan kriz ortamında hâlâ bazı mülk sahiplerinin dövizle kiralama konusunda ısrarcı olmalarının hoş bir durum olmadığını söyledi.

Başkan Sivrikaya "Akçaabat esnaf ve sanatkârlar odası olarak her zaman olduğu gibi bu günde devletimizin her şartlarda yanındayız. Temsil ettiğimiz esnafımızın Yarınını düşündüğümüz gibi devletimizin de bekasını düşünmek durumundayız. Yurdumuz bu günlerde dış mihrakların yıkıcı ve bölücü terör örgütlerinin her türlü vatan hainlerinin saldırısına maruz kalmakta bunun sıkıntılarını ekonomik olarak da en çok esnaflarımız çekmektedir. Dolayısıyla esnafımızda yaşanan bu olaylardan ekonomik olarak çok etkilenmektedir. Fakat her şeye rağmen esnafımız her şartlarda devletinin ve milletinin yanında ve emrinde olmuştur. Olmaya da devam edecektir"dedi

               Yaşar Sivrikaya "Esnaflarımız ve vatandaşlarımız bu zaman da daha dikkatli ve uyanık olmak zorundadır. Uyanık olursak bu dış mihrakların oyunlarını daha rahat bozarız. Esnaflarımızın en çok dert yandığı konulardan biride dövizle kira işi bunun yanlış olduğunu çok kez oda olarak basında yanlış olduğunu gündem ettik. Dövizle kiraya verilen iş yerleri birçok esnafımızın canını yakmakta bu dövizle kira işi neyin nesi sorsalar hepimiz TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı olmaktan da gurur duyarız. Öyleyse söylemimizle eylemimiz bir olsun. Kira da artık döviz işini bir an önce bırakalım. İş yeri ve mülk sahipleri dövizle iş yeri   kiralamak işinden bir an önce vazgeçsinler. Esnafımıza yardımcı olsunlar. Döviz yukarı çıktıkça esnafımızın da kirası yukarı çıkıyor. Esnaf bunun altından nasıl kalksın iş yeri kiraları milli para birimimiz Türk lirası üzerinden olsun ki paramızda kıymetlensin. Bu konuda da hükümetimiz inşallah bir çalışma yapacaktır. Bütün iş yerleri ve oturulacak mülkler TL üzerinden kiraya verilmesi için bir çalışma başlatılmasını ve böyle bir çalışmaya Akçaabat esnaf ve sanatkârlar odası olarak ta sonuna kadar ve tam destek vereceğimizin de sözünü veriyoruz. Ve bununda takipçisi olacağız. Yok, böyle şey memleketin havasını soluyacaksın suyunu içeceksin her türlü nimetlerinden faydalanacaksın sonrada benim vatanım da benim memleketimde benim yurdumda yabancı para ile iş yeri kiraya vereceksin olmaz böyle şey. Döviz yukarı çıktımı sesin çıkmayacak döviz aşağı döştü mü hemen kirayı arttırmak için kiracıya koşacaksın. Bu vatan hepimizin batarsa sende içinde olacaksın. Zannetme ki bize başkaları bizim başkalarına sahip çıktığımız gibi sahip çıkar asla çıkmaz Türkün Türk’ten başka dostu olmadığını da unutma" şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler