Demirci'den İmar Tepkisi

Demirci'den İmar Tepkisi

Demirci'den İmar Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat Belediye Meclis üyesi Tüncay Demirci, Trabzon Büyükşehir Belediye tarafından ilçe genelinde yapılan 1/5000’lik imar planının kişiye özel olarak yapıldığını iddia etti.

Demirci yaptığı açıklamada, Akçaabat Akçakale mahallesinde yapılan imar planı ile mezarlıkların kaldırıldığını ve yerine 15 metrelik yol konularak bazı kişilere işyeri açma gibi işlemler yapıldığını iddia eden Demirci “Akçaabat’ta bir imar planı yapıldı ve şuan askıda. Bu imar planına göre Akçakale’de bulunan 300 yıllık mezarlarımız ortadan kaldırılıyor ve 15 metrelik yol imara işleniyor. İşin daha vahimi bu yol bazılarına işyeri ortamı yaratmak için planlanmış gibi duruyor. Bu yapılanı doğru bulmuyoruz” dedi.

Yapılan plan ile adeta mezarlığın imara açıldığını ifade eden Demirci “Bununla birlikte bazı parsellerden hiç yol geçirilmemişken bazı parsellerin neredeyse tamamı yol veya yeşil alan olarak işlenmiş, aynı vasıftaki parseller farklı uygulamalara tabi tutulmuş. Hal böyle olunca imar planı yapma kriterlerini uygulamak yerine kişilere özel uygulama yapılmış izlenimi uyandırmaktadır. Bir başka yerde de köprü yaklaşma mesafesinde bulunan ve bu hali ile Karayollarından izin alınması mümkün görünmeyen parsele akaryakıt istasyonunu ruhsatı verilebilmesi için parselin arkasına ve arazı koşulları göz önüne alındığında yapımı neredeyse mümkün olmayan 15 genişliğinde yol işlenmiştir. Böylece bir nevi mezarlık imara açılmış oluyor. O bölgedeki vatandaşlarımızdan yoğun bir şikayet alıyoruz. 300 yıllık mezarların kaldırılmasını doğru bulmuyoruz. Bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler