Değirmenci İçini döktü

Değirmenci İçini döktü

Akçaabat boks takımımız başarılarını sürdürmeye devam ediyor. Milli Takım Boks Antrenörümüz Mehmet Değirmenci ile boks sporu üzerine görüşlerini aldık.


Akçaabat boks takımımız başarılarını sürdürmeye devam ediyor. Hem boks sporu üzerine hem de Akçaabat’taki sosyal hayat üzerine Milli Takım Boks Antrenörümüz Mehmet Değirmenci'nin görüşlerini aldık.

 
     akcaabathaber.com :Boks çalışmalarınızı ve ileriye dönük hedeflerinizi bizlere anlatırmısınız?
     -Akçaabat boks takımı olarak çalışmalarımızı Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 16.00-18.00 saatleri arasında A.Fatih Spor salonunda yürütmekteyiz. Çalışmalarımız ücretsiz olup, salonumuza 1995 ile 1999 doğumlu arasındaki çocukları alıp yetiştirmekteyiz. Kendi branşımızda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapılacak olan şampiyonalarda sporcularımızın en iyi dereceleri elde etmeleri için çalışmalarımızı yoğun bir tempoyla sürdürmekteyiz. Çalışmalarımızı gruplara ayırmış bulunmaktayız. Sporcularımız gençler, yıldızlar ve minikler olarak ayrılmaktadır. Biz her grubu ayrı ayrı ele alarak oluşturmuş olduğumuz bu potansiyeli doğru bir biçimde şekillendirmeye çalışmaktayız. Son dokuz senede Akçaabat’ta hiç elde edilmemiş başarılara imza atarak sporcularımız toplam 19 Türkiye şampiyonluklarına imza attılar. Sadece derece olarak değil, aynı zamanda Türkiye platformunda çok büyük bir prestij kazandık. Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu, Dünya 3.Sporcular yetiştirdik. Takımımız çok güzel bir çıta yakalamıştır ve bu çıtayı ileride daha da yükseltecektir. Geleceğin Avrupa ve Dünya şampiyonu olacak sporcular yetişecektir.
     akcaabathaber.com: Milli Takıma verdiğiniz sporcu var değil mi?
     -Elbette… Bizim görevimiz bu zaten. Alt yapıdan yetiştirdiğimiz sporcularımızı milli takıma vermek ve Akçaabat’ımızı yurt içi ve yurt dışında temsil edebilecek sporcular yetiştirmeye çalışmaktayız. Değişik kategorilerdeki milli takımlara sporcu veriyoruz. 2007 Yılı içerisinde 3 Türkiye Şampiyonu sporcu çıkarttık ve milli takıma 2 sporcu verdik. Hedeflerimizi bu anlamda büyük tutuyoruz.
     akcaabathaber.com Halen bazı insanlarımız Amatör boks sporunun tehlikeli olduğunu zannediyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?
     -Bazı insanlar araştırmadan ve soruşturmadan Amatör boks sporu hakkında tamamıyla yanlış fikirler edinmektedirler. Eğer Bir spor olimpikse, hele bu spor 1904 yılından beri kesintisiz olimpiyatlardaysa, bu sporun tehlikeli olup olmadığını tartışmak bizlere düşmez. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) sağlık komisyonunda, (her ülkenin en ünlü doktorlarının yer aldığı bu komisyon) doktorların amatör boks sporu yapılabilir kararını oy birliği ile alarak, boks sporunu olimpiyat programına dahil etmiştir. Bazı spor dalları olimpiyatın kapısından bile içeri giremezken, bir spor dalı eğer olimpiyat programına alınmışsa, sosyal, yayılım, kültürel ve sağlık olarak bütün olimpiyata konulan barajları aşmış demektir. Almanya ve A.B.D ‘de yapılan bilimsel araştırmalarda ise sporları tehlike açısından sıraladıklarında; ilk dört sırayı şu sporlar almaktadır. 1- Kayak 2- Amerikan futbolu 3- Buz hokeyi 4- Futbol, bizim Türkiye’de yapılan Amatör boks sporu ise bu sıralamada 14. sırada bulunmaktadır. Bir de halkımız yıllarca Rocky filmlerini izleyerek boksun bu olduğu kanaatine varmış, hâlbuki bu filmlerin boks sporundan yakından ve uzaktan bir alakası ve ilgisi yoktur.
     akcaabathaber.com : Çalışma şartlarınız nasıl?
     Zor şartlar altında mücadele etmeye çalışıyoruz. Hem malzeme hem de maddiyat konusunda sıkıntılarımız var. Yetiştirdiğimiz şampiyon ve Milli sporcularımızı elimizde tutmakta zorlanıyoruz. Yıllardır hiçbir maddiyat beklemeden spora hizmet ediyoruz. Atatürk'ün bizlere emanet ettiği gençleri topluma faydalı birer genç olarak kazandırmak için mücadele ediyoruz.
     akcaabathaber.com: Peki Akçaabat’taki sosyal hayat nasıl, gençlerimiz boş zamanlarını sizce nasıl değerlendiriyor?
     Üzülerek söylemek gerekirse Akçaabat’ımızda sosyal hayat maalesef yok denecek kadar az. Gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebileceği sosyal aktivite alanları ne yazık ki yok. Genç nesil zamanını, kahve köşelerinde kumar oynayarak, ya da diğer yerlerde hoş olmayan bir takım davranışlar içinde bulunarak geçirmektedir. Akçaabat’ta sahil kesiminde belediyemize ait bir spor kompleksinin bulunmayışı, gençlerin tiyatro, sinema gibi kültürel aktiviteleri izleme olanaklarının olmayışı, gençlerimizin internet, kafeterya ve kahve gibi yerlerde boşa vakit harcamalarına neden olmaktadır. Her şeyden önemlisi de gençlerimiz gittikleri bu mekânlarda bir takım kötü alışkanlıklar edinmektedirler.
     akcaabathaber.com: Kendi branşınızda üst seviyeye gelmiş bir milli takım antrenörü olarak belediyemiz bu konuda sizce neler yapmalı?
     Aslında belediyecilik anlayışında sporun, toplumla bütünleştirici, dayanışmacı ve kültürel yönleriyle birlikte-liğimizi daha sıkı hale getirmek ve de ilçemizde spor kültürünün yaygınlaşmasını sağlayarak, ruh ve fizik üstünlüğü olan sağlıklı bireylerin yetişmesinde katkı sağlamayı hedeflemelidir. İlçemizde 7’den 70’e herkesin spor yapması temel spor politikamızı oluşturmalıdır. Bu konuda bizlere en iyi örnek Trabzon belediyesidir. Trabzon belediyesi kendi bünyesinde dört tane büyük spor kompleksi yapmıştır. Bu tesisler Cemal Kamacı Spor Merkezi, Kalkınma Gençlik Spor Merkezi, Kaymaklı Mahallesi Spor Merkezi ve Yenicuma Mahallesi Spor Merkezidir. Belediye bu tesislerde aktif olarak hentbol(erkek-bayan), boks, güreş, judo, karate, taekwondo, kick-boks, yüzme, aerobik ve voleybol olmak üzere toplam 10 branşta faaliyet göstererek, bu branşlarda toplam 842 tane sadece lisanslı sporcu bulunmaktadır. Bu branşlara ait uzmanlaşmış 14 tane antrenörünü de bünyesinde barındırmaktadır. Belediyenin asıl amacı Trabzon'daki salon sporlarının geliştirilmesi, mevcut potansiyelin değerlendirilmesi ve gençleri kahvehane köşesinden kurtarıp boş zamanlarını değerlendirecek tesisler yaparak hem de Türk Sporuna başarılı gençler kazandırılması hedefiyle bu faaliyetlerini sürdürmektedir. Bizim Akçaabat belediyesi de bu doğrultuda giderek toplumumuzun her kesimini kucaklayacak, birlikteliği sağlayacak güzel bir spor kompleksi yaparak halkımızla iç içe olmayı sağlayacağı kanaatindeyim. Aynı zamanda Hipokrat’ın “Eğer biz her ferde, ne çok az, nede çok fazla, doğru miktarda beslenme ve egzersiz verebilseydik; Sağlık için en güvenli yolu bulmuş olurduk...” sözünde belirttiği üzere bizler sağlıklı olmanın doktorlardan değil, spordan geçtiğinin bilinci içerisinde; daha sağlıklı, daha dinamik ve daha sosyal bir Akçaabat halkı oluşturabilme gayreti içerisinde olmalıyız. Ulu önder Atatürk’ün “Her çeşit spor faaliyetlerini Türk gençliğinin milli terbiyesinin ana unsurlarından saymak lazımdır. Bu işte hükümetin şimdiye kadar olduğundan daha çok ciddi ve dikkatli davranması, Türk gençliğinin spor bakımından da milli heyecan içinde, itina ile yetiştirilmesi önemli tutulmalıdır.” Sözünden hareketle belediyecilik politikasında spora önem vermeliyiz.(Sporun sadece futbol olmadığını ayrıca belirtmek isterim)
     akcaabathaber.com:  Son olarak büyüklerimize söylemek isteğiniz bir şey var mı?
     Ben buradan Sn. Milletvekilimiz Mustafa Cumur’a, Sn. Belediye başkanımız Şefik Türkmen’e ve Akçaabat’ımızın değerli meclis üyelerine seslenmek istiyorum. Yıllardır Akçaabat’ımızın kanayan bu yarasına artık bir son verin. Akçaabat’a park, yol, asfalt v.s. yapılması gayretlerinizin yanında ilk önce bu sorunu ortadan kaldırmalısınız. İlçemizde, çocuklarımıza ve gençlerimize spor yapma imkânı sağlamak ve tüm Akçaabat gençliğine spor yapma imkânı vererek onları daha sağlıklı, daha sosyal, daha enerjik bireyler haline getirmek ve Türk sporuna da yeni yeteneklerin keşfedilmesi gayreti içerisinde olmalısınız. Akçaabat’ta spor şenlikleri düzenleyerek Akçaabat gençliğini sporun birleştiriciliğini kullanarak, kötü alışkanlıklardan uzak; nezih ve sağlıklı ortamlarda bir araya getirip, paylaşımcı bireyler olarak topluma kazandırmayı amaç edinmelisiniz, çocuklara ve gençlere fiziksel özellik aranmaksızın spor yapma olanağı sağlamalı, çocukların ve gençlerin spora aktif katılımlarını teşvik etmek ve sporun faydalarını tabana yaymalısınız. Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan kurtararak artık Akçaabat’ımıza sahil kenarında güzel bir spor kompleksi yapılması gayreti içerisinde olmalısınız…

     akcaabathaber.com:Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

     Ben teşekkür ederim.

Röportaj :Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum
Röportaj