Çocuk Spor Merkezi öncelikli projemiz

Çocuk Spor Merkezi öncelikli projemiz

Altınel: “Akçaabat’ta, sırtında spor çantası, koltuğunun altında kitaplarıyla dolaşan bir nesil düşlüyoruz”

Röportaj: Günebakış Gazetesi

- 30 Mart 2014’te yerel seçimler var. Trabzon ve Akçaabat’ta benzer şekilde mahalli seçimler gerçekleşecek. Darıca’da 5 yıl belediyeciliğe hizmet ettiniz. Belli bir deneyim kazandınız ve Akçaabat’a devam etmek istiyorsunuz. Belediyecilikle devam etmek istiyorsunuz siyasete. Neden belediyecilik?

Muhammet Altınel: Belediyecilik farklı bir dünya. Baktığınız zaman belediyeciliğin geçmişine. Belediyeciliğin 2 bin yıllık bir tarihi var. İlk kurulan teşkilat askeri teşkilattır sonra belediyeciliktir. Burada hizmet etme ve hizmetten zevk alma durumu var. Yaptığımız güzel iş halka, insanlığa bir fayda sağlamak bende bir huzur duygusu oluşturuyor. Bir mutluluk oluşturuyor. Dolayısıyla bu noktada sürekli tükenmeyen bir hırsım var. Belki zaman zaman yoruluyoruz ama hizmet yaptığımız zaman halkımızın sorunlarını hallettiğimizde bir haz duyarak, rahat ve huzurlu oluyoruz. Ben bu işten mutluyum.
 

- Büyükşehir statüsü olmasaydı, Akçaabat’ı düşünecek miydiniz? Yoksa Darıca’da devam etmeyi mi düşünüyordunuz?

Muhammet Altınel: Öncelikle beldemizdeki hizmetlerde bir kısım yarım kalan, daha doğrusu yapmamız gereken çok şey olduğunu düşünüyorum beldem adına. Tabi teşkilatımızın bu noktadaki kararları ve bakış açısı bu anlamda çok önemli. Darıca da olabilir, Akçaabat da olabilirdi. Ama öncelikli Darıca olurdu diye düşünüyorum.

- Darıca’dakiler hiç şüphesiz sizin Akçaabat’tan adaylığınızı destekliyordur. Akçaabat’taki yankısı nedir adaylığınızın? Böyle bir talep oldu mu? Yoksa belli bir birikimim var bu birikimi Akçaabat’ta değerlendirmek istiyorum diye mi yola çıktınız?

Muhammet Altınel: Şu anda böyle bir talep var ancak Akçaabat’ın şu anda özel bir durumu var. Malumunuz olduğu üzere Akçaaabat’ta şu anda 14 beldemiz kapanıyor. Şu anda Akçaabat Belediye Başkanımız Şefik Türkmen de AK Partilidir. Kapanan belediyemizdeki arkadaşlarımızın Akçaabat’la ilgili düşünceleri var. Bazıları değişik alanları düşünebilir. Burada bir talep zaten kendini oluşturmuş. Yani doğal seleksiyon gelişmiş. Benim böyle hak talebim var, beldeden böyle bir destek alıyorum. Öyle zannediyorum talip olan belde belediye başkanları için de aynı durum söz konusudur. Şöyle bir hassas durumdayız ama. Ben siyasette çizgimin doğru olmasına ve dürüst bir çizgide hareket etmeyi kendime düstur belirliyorum. Malumunuz üzere şu anda Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Bey’in de düşüncesi var. Hassas bir dönem. Ben bir destek ve ışık aldığım için bu yola çıktım.

-  Diğer adaylarla aranızda bir yarış söz konusu değil sanıyorum. Bir işbirliği, birlikte olmak gibi nasıl bir süreç geçiyor?

Muhammet Altınel: Aday adayı olan arkadaşlarımızla görüşüyoruz, sohbetler ediyoruz. Onlar da partimizin bu kutsal görevine talip olan değerli arkadaşlarımız. İyi diyaloglar içerisindeyiz.

- Akçaabat’a aday olursanız, seçimi de alırsanız belediye başkanı olunca aklımda şu iki mega projem var dediğiniz 1-2 ayrıntı verebilir misiniz?

Muhammet Altınel: Bu çok kapsamlı bir konu ama benim belki o alandan gelen birisi olarak 0-18 yaş grubu gençlerimize, çocuklarımızın dünyasıyla ilgili bir vizyon üretmek zorundayız. Bu vizyon nedir diye sorarsak spordan uzaklaşan bir biçime dönüyoruz. Bütün branşları barındıran sportif altyapılar oluşturarak, içerisinde kaliteli hocalarla spor seferberliği başlatmayı düşünüyorum. Burada belediye bu işin içinde olmalı. Yarışmalar düzenlemeli. Ödüller vermeli ve başarılı olan öğrencileri burslarla desteklemeli. Yani çocuklarımızın dünyasıyla ilgili, omzunda spor çantası ve kolunun altında kitaplarıyla birlikte hareketli ve eğitimli nesli yetiştirmeliyiz.

- Sayın Başbakan bir kolunun altına bilgisayar öteki kolunun altına Kur’an-ı Kerim koydu. Siz de sırtında spor çantası, kolunun altında kitapla beraber mi düşündünüz? 

Muhammet Altınel: Ben bunu söylerken lazım olan her türlü bilgiyi kullanmak bakımından söylüyorum. Diğer açıdan bölgemizde sahilden içeriye, yani denizden karaya sıkışan bir halkımız var. Dolayısıyla daha çok yazın güneşten faydalanabileceğimiz sahil tesislerimiz burada aile plajlarımızda çok eksiklerimiz var. Biz halk olarak biraz agresif yapıya sahibiz. Ancak yaz dinlenmeleri halkımıza kazandırmamız lazım. Bunu da sahildeki aile plajlarıyla sağlayabiliriz.

- Temiz mi Akçaabat’ın sahili boydan boya?

Muhammet Altınel: Akçaabat’ta yoğun şikayet olan bir yeri ben duymadım ama Akçaabat’ın daha temiz olan bölgileri var. İlçemizin bütününü incelersek turizmle ilgili ön plana çıkabiliriz. İlerleyen zamanlarda Trabzon’daki proje üreten kişilerle tüm alanlardaki bilgi birikim sahibi insanlarla, basınla ve üniversite camiasındaki kişiler ve sosyal örgütlerden temsilcilerle Akçaabat’a ne yapılabilir masaya yatıracağız. Neler yapılabilir Akçaabat’a bunları düşüneceğiz.

- Başarılar dileriz.

Muhammet Altınel: Teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Röportaj