Bu Neyin Kınaması!

Bu Neyin Kınaması!

Bu Neyin Kınaması!

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak yapmış olduğumuz bir haberi kınadı. Bu kınama ile ilgili cevap hakkımızın saklı olduğunu ve daha sonra kullanacağımızı beyan ederek sayın Çelik'in gönderdiği basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz. 

KAMUOYUNA DUYURULUR

İttifak kelime anlamı itibarıyla beraber hareket etmek için sözleşmek, anlaşmak, oy birliği, anlaşma, uyuşma ve bağlaşma demektir.

Siyasi partilerde seçim öncesi " seçim ittifakı" Seçim sonrası "yönetim ittifakı" (koalisyon), Bazı kanun teklifi görüşmelerinde’’ yasama ittifakı’’ ve benzeri şekilde Referandum ittifakı, milli duruş ittifakı gibi ittifaklar yapılabilir.

Yapılacak olan her ittifaka siyasi partilerin yetkili organları olan, siyasi partiler genel başkanları başkanlığında teşekkül edilen "merkez yönetim kurulları" karar verir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayip ERDOĞAN başkanlığında AK Parti ile, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ başkanlığında Milliyetçi Hareket Partimiz de bu şekilde " Cumhur ittifakına" karar vermişlerdir. Bu ittifak dışında gerek Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’ nin gerek MHP Merkez Yönetim kurulunun ve gerekse MHP Trabzon İl Başkanlığının bizleri bilgilendirdiği herhangi bir ittifak söz konusu değildir.

  1. itibarla ilçemizin medya kuruluşlarından Akçaabat haber 03/04/2018 tarihinde, Sebat haber 04/04/2018 tarihinde ‘’ AK PARTİ- MHP İTTİFAKI’’ Başlıklı yazılarını kınıyorum. Adı gecen ittifak MHP Akçaabat İlçe Başkanlığının tasarrufu dışında olup, tamamen şahsın kendi iradesi ile almış olduğu bir karardır. Yerelde ittifak yoktu. AK Partili Akçaabat Belediye Başkanlığınca Milliyetçi Hareket camiası üzerinden yapılan bu propagandaya alet olan her iki gazeteyi de şiddetle kınıyoruz ve bu hatalarından dönmelerini acilen bekliyoruz.

Ayrıca yazıda belirtildiği gibi bir ittifak söz konusu değildir. Sadece Akçaabat Belediye Başkanı başkanlığında toplanan, BELEDİYE Meclisi toplantısında encümen ve kurul üyeleri seçimi yapılmıştır. Bu seçimde partimiz meclis üyelerinden Sayın Hasan DOĞAN encümen seçilmiş olup; bu seçimden MHP Akçaabat İlçe Başkanlığı olarak haberimiz dahi olmamıştır. Böyle bir duruma vesile olması sebebiyle, Partimizin yetkili kurulları ile istişare yapmayıp, MHP üzerinden şahsi menfaatleri uğruna hareket eden Sayın Hasan DOĞAN hakkında MHP Parti tüzüğü gereğince işlem başlatılmıştır.

Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Şefik TÜRKMEN’ nin Milliyetçi Hareket Partisi sevdalılarını derinden üzen bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz.

Kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler