Bu kez projeler konuşsun...

Bu köşeden sevgili Akçaabat Haber okuyucularına seslenmeyeli iki aya yaklaşan ve “bir köşe yazısı” açısından hayli uzun bir vakit oldu. Bundan sonra yazılarımıza daha az aralıklarla devam etmeyi düşündüğümüzü de ayrıca ifade etmek istiyoruz.

Seçim dönemi boyunca sürdürdüğümüz çalışmalardan ötürü “etik anlayışımız gereği” köşe yazısı yazıp seçime dair tespitlerimizi dile getirmeyi uygun bulmadık. Etik anlayışın yerle bir olduğu, devlet bütçesinden alınan dolgun maaşlarla devletin resmî kanallarından parti propagandalarının yapıldığı bir dönemde en çok sahip çıkılması gereken değerlerden birinin etik olduğuna inanıyoruz. Tabii etik kavramı çok geniş bir kavram, bu tür konularla sınırlamak etik kavramına haksızlık edilir.

Ancak şimdi seçim sonrasında yine seçim sürecini ele almadan önümüzdeki yaklaşık 5 yıllık döneme dair yazmayı uygun gördük.

Yurt genelinde seçimler bir ittifakın “beka” diğer ittifakın da “ekonomi” propagandasıyla yerel seçim atmosferinden epey çıkarıldı. Bu doğru olmadı. Ne beka ne ekonomi yerel seçimlerle doğrudan ilişkili değildi. Beka meselesinin Akçaabat’a yansıması da MHP İlçe Başkanı’nın AKP otobüsünün üzerine çıkarak “Eğer bu Trabzon’a şehit gelmesini istemiyorsanız, ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyen herkes ama herkes Cumhur İttifakına oy verme mecburiyetindedir.” şeklindeki talihsiz sözleri oldu.

Bu sözler dışında ilçedeki seçim gayet saygılı, karşılıklı nezaket çerçevesinde geçti. Bu nezakette kuşkusuz AKP Adayı Osman Nuri Ekim’le İyi Parti Adayı Osman Akbulut’un şahıslarının nazik karakterlerinin bir göstergesidir. Bu anlamda iki ismi ve yarışa giren diğer adayları da tebrik ederiz.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adaylarının proje kitapçıklarını edindik. 5 yılın sonunda yine bu kitapçıklar üzerinden -nasipse- değerlendirme yapacağız. Ancak şimdiden söylemeliyiz ki bu bir nevi sözleşme metnidir, Akçaabatlılar vaat edilen bu projelerin ortak akıldan tekrar geçirilmek kaydıyla yapılmasını bekleyecektir. Hâliyle kamuoyunun sesini dillendirme görevini üstlenen biz eli kalem tutan aciz kullar da bunları bekleyecek ve gerçekleşmediği takdirde millet adına takipçi olacağız.

Osman Nuri Ekim’in projelerinin büyük bölümü Eski Başkan Şefik Türkmen’in üzerinde durduğu, planladığı ve yapmayı düşündüğü projelerden oluşuyor. İçlerinde Yaylacık Spor Kompleksi, Salacık’tan başlayan ve Akyazı’ya (bence Beşirli’yle bağlanmalı) yürüyüş ve bisiklet yolu, Hıdırnebi-Kayabaşı kış turizmi, teleferik, Dürbinar ve Ortamahalle dönüşümleri, ulaşım ve park sorununa getirilecek çözümlerden meydana gelen projeler en dikkat çekicileri…

Yalnız içlerinde bir tanesi hayli ilginç… “Yaylacık Sahil Düzenlemesi” isimli projede sahil dolgu alanına bir cami yerleştirilmiş. Moloz’a yakın 5-6 cami olmasına rağmen cami yapılması, Akyazı tünelinin çıkışına yolun ortasına cami yapılması gibi Yaylacık sahiline de cami konulacak. Hangi amaçla? Akçaabat’ta ve ilgili noktanın yakınlarında cami yok mu? Amaç nedir? Dolgu alanı projelenirken mevcut kamelya ve yaşam alanlarını artırmak gerekirken umarız mevcut yok edilmez.

Son olarak Sayın Ekim, belki doğrudan yetki alanınızda değil ancak eğer ilçeye bunlar yapılırsa şehri emin olarak başarısız sayılacağınızdan şüphe duymayın:

1-Sahil doldurularak yeni yol geçirilirse…

2-Akçaabat doğal gaz konusunda umursanmazsa…

3-Kavşaklardaki trafik sorunu bitmezse…

4-Yıldızlı’ya biyolojik arıtma tesisi konursa…

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.