Bir Tepki de Yıldız-Der'den

Bir Tepki de Yıldız-Der'den

Bir Tepki de Yıldız-Der'den

      

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce Akçaabat Yıldızlı Mahallesi'ni de içine alacak şekilde yapılması planlanan arıtma tesisine bir tepki de YILDIZ-DER'den geldi. Dernekten yapılan açıklama şu şekilde;

Yıldızlı Mahallemizi kalkındırmak amacıyla kurulmuş olan derneğimiz, yıldızlı mahallemiz özelinde her türlü yapılan olumlu ve olumsuz faaliyetleri yakından izlemedir.

            23.11.2018 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi kanalizasyon arıtma tesisi projesiyle alakalı aldığı karardan her vatandaş gibi bizimde bilgimiz oldu. Bu kararı aldıran Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın titizlikle üzerinde durduğu şehir hastanesi projesini imar plana işlemiş ancak daha sonrasında ileriye dönük kafasından silmiş olmalı ki bu dev yatırımın yanına arıtma tesisini planlamaktadır. Hastane projesinin hem sağlık turizmi hem de bölgemizin gelişimi açısından ne denli önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz.

              Bu arıtma tesisi Yıldızlı mahallesini kötü etkileyeceğini bildiğimiz için yapılan projeyi başından beri takip halindeyiz. İlçe belediye başkanımız ve Büyükşehir Belediye meclis üyelerimizle yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bu projenin yeri ile alakalı endişelerimizi dile getirdik ve bu projenin uygun olmadığını, Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen bahse konu projenin uzmanlık alanına girmesi hasebiyle her platformda söylemesine rağmen neden bu bölgede bu denli ısrar edilmesine anlam verememekteyiz.

            Bilindiği üzere bu bölge mahallemizin balıkçı barınağımız mevcut, bu barınakları yok etmeye balıkçılarımızı rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur. Diğer yandan bölge, Akçaabat-Trabzon arasında denize girilebilecek tek doğal kıyı, denizle irtibatın sağlanması sebebiyle mahallemiz adına önemli bir konuma sahiptir. Şehir hastanesine entegre edilebilecek birçok konaklama tesisi, çay bahçesi, halk plajı ve ticaret merkezlerine ihtiyaç olacaktır. Sera deresi göle kadar ıslah edilip Yıldızlı Mahallesi’ni cazibe merkezi haline getirmek varken böyle bir tesisle bölgeye yapılacak tüm yatırımların önüne set çekmek akılla açıklanacak bir şey değildir.  Geçmişte Karayolları işbirliği ile böyle bir karar alarak kavsak projesiyle çökerttiği Yıldızlı Mahallesi’ni son kararla tamamen yok etmeyi amaçladığını anlamaktayız.

            Biz ülkemizde, hükümetimiz tarafından yapılan tüm projeleri son derece beğeniyoruz, projelerin hiç birine karşı değiliz, genel anlamda bu projeye de karşı değiliz fakat mevki olarak doğru bir mevkide olmadığını düşünüyoruz. Bu mevki haricinde alternatif alanlar mevcut olduğu için, bu alanların bu proje için tekrar değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bu projenin balıkçı barınaklarının bulunduğu alandan plan tadilatı yapılıp farklı bir alana kaydırılmadıkça tepkimiz artarak devam edecektir. Kontrolsüz yapılan yonca kavşakla birlikte tarihi yüzyıllara dayanan mahallemize hançeri saplayan büyüklerimiz, bu arıtma projesiyle  de Trabzon Büyükşehir Belediyesi mahallemizi yok etmeye çalışmaktadır.

LÜTFEN ELİNİZİ YILDIZLI  MAHALLEMİZDEN ÇEKİN…   

                                                                                                                                        

                                                                                                           Yıldızlı Kalkındırma  Derneği

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler