Başkanlık İçin Hangi İsimler Var?

Başkanlık İçin Hangi İsimler Var?

Başkanlık İçin Hangi İsimler Var?

Akçaabat İçin Kimler Var..

Yerel seçimler yaklşıyor. Seçimler yaklaştıça da kimlerin aday olacağı her kesim tarafından yakından takip ediliyor. Her gördüğümüz siyasi ile kimlerin aday olacağı yönünde fikir alışverişinde bulunuyoruz. Şimdi sizlere yaklaşan 2019 Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili Akçaabat özelinde ismi geçenleri aktarmaya çalışacağız.

 

 

 

Şefik Türkmen

sefik-turkmen-akcaabat-001.jpg2019 Mahalli İdareler Seçimi için Akçaabat özelinde herkes gibi bizimde merak ettiğimiz mevcut başkan Şefik Türkmen’in aday olup olmayacağı. Türkmen her seçim dönemi olduğu gibi bu dönemde ser verip sır vermiyor. Adaylık konusunda ise ben zaten başkanım diyor. Başkan Şefik Türkmen’in konuşmalarından tekrar aday olacak sonucunu çıkartıyoruz.

 

 

 

 

Emre Akgün

Emre Akgün, Akçakale’de bir dönem belediye başkanlığını yürüttü. emre-akgun-akcaabat-001.jpgTürkiye’nin en genç belediye başkanları arasına ismini yazdırdı. Sonra Belde belediyeleri kapatıldı ve Akçaabat İlçe Başkanlığına getirildi. Bu sürede çok tevrübe kazandı. Şimdi ismi Akçaabat Belediye Başkanlığı için geçiyor. Aslında ismi geçmekle kalmayıp yönetimi tam kadro arkasında oduğu her fırsatta dillendiriliyor. Akgün’ün Akçaabat Belediye Meclis Üyeliğinden de adaylık için daha rahat bir ortam hazırlamak niyetiyle ayrıldığı ifade ediliyor.

 

 

 

Murat Üçüncümurat-ucuncu-akcaabat.jpg

Murat Üçüncü Mali Müşavir ve AK Parti’de Adnan Günnar ile il başkanlığında birlikte çalışmış olması bir avantaj. İl yönetiminde önemli çalışmalara imza attı. Haydar Revi yönetimine girmeyerek adeta bir dinlenle dönemi geçiriyor. Üçüncü’nün Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu dillen dile dolaşıyor.

 

 

 

 

Mustafa Uzunmustafa-uzunakcaabat.jpg

Mustafa Uzun Akçaabat Derecik vadisinden. Akçaabat’ın yetiştirdiği önemli bürokratlardan bir isim. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Daire Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Uzun’un Akçaabat’ta her köşede bir dere yatağında izi olduğunu düşünürsek ismi Akçaabat Belediye Başkanlığı için geçenlerden sayabiliriz.

 

 

 

mustafa-hikmet-eyupoglu-akcaabat.jpg

Mustafa Hikmet Eyüpoğlu

Mustafa Hikmet Eyüoplu, AK Parti’den bir dönem İl Genel Meclis üyeliği yaptı. Sonra Akçaabat Ziraat Odası Başkanlı’na seçildi. Tabelası hariç kimsenin ne işe yaradığını bilmediği Akçaabat Ziraat Odasını bir anda Akçaabat ve Trabzon’un gündemine getirdi. Ziraat adına yaptığı çalışmalar ile aynı kategoride bulunan birçok kurumu geride bıraktı. Bu kadar etkinliğin ardında Akçaabat belediye başkanlığı Eyüpoğlu’nun aklının bir köşesinde yatıyordur diye düşünüyoruz.

 

Mehmet Baş

Mehmet Baş Ankara’da bakanlıklarda önemli görevlerde bulundu. mehmet-bas-akcaabat.jpgBir önceki dönemde  Akçaabat Belediye Başkanlığı için en güçlü aday adaylarından birisi idi. Dönemin bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ekibinde yer alıyordu. Erdoğan Bayraktar 17-25 Aralık sürecinde görevden ayrılınca Mehmet Baş’ın da gücü zayıflamıştı. Mehmet Baş, Ankara’da olmasına karşılık Akçaabat ile bağlarını hiç koparmadı. Her bayram yapılan toplu bayramlaşma törenlerine katılarak yüzünü unutturmadı. Mehmet Baş, bu süreçte ilk aday adaylığını ilan edecekler arasında yer alacağını düşünüyoruz.

 

 

Metin Gedikli.metin-gedikli-003.jpg

Metin Gedikli, MHP’nin bir önceki dönem başkan aday idi. Özel gayreti ile Akçaabat’ta partisine göre daha fazla oy alarak önemli bir başarıya imza attı. Söğütlü Belediyesi’nde belediye tecrübesi olan Gedikli,  MHP’ye yaşanan ayrıklara katılmayarak partisinde kaldı. Her fırsatta MHP’li ve ülkücü olduğunu ifade eden Gedikli, bu dönem de şansını deneyecek gibi gözüküyor.

 

 

osman-nuri-ekim-001.jpg

 

Osman Nuri Ekim

Akçaabat Belediye Başkanlı için ismi geçenlerden birisi de Osman Nuri Ekim. Ekim Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Akçaabat’ta ve  Büyükşehirde meclis üyesi. Başkan yardımcılığında başkanlık için staj yapıyor gibi bir görüntüsü var. Başkan Şefik Türkmen’in veliahtı gözüyle bakılıyor.

 

 

cevat-birinci-akcaabat.jpg

 

Cevat Birinci
Akçaabat’ta siyasetin en sevilen yüzü Cevat hoca desek itiraz eden sanırız az olur. Birinci, Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş fakat gösterilmeyince meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevini kabul etmişti. Bu görevleri kabul etmesiyle görev adamı olduğunu ortaya koydu. Son yapılan milletvekilliği seçiminde aday adayı olunca bu görevlerinden istifa etmek zorunda kaldı.  Cevat Birinci tabanda çok sevilen ve karşılık bulan bir isim. Fakat  aynı yorumu tavan için yapamıyoruz. Birinci bir önceki dönem gibi “ben adayım” demeyeceğini tahmin ediyoruz. “Görev verilirse yaparım” mesajı vereceğini tahmin ediyoruz.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler