Başkanlardan Kandil Mesajı

Başkanlardan Kandil Mesajı

Başkanlardan Kandil Mesajı

emre-akgun-001.jpgAK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Kadir Gecesi Dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Akgün mesajında “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın heyecanı ve sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu münasebetle tüm hemşerilerimin ve İslam Alemi’nin Mübarek Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik eder, ülkemize ve tüm insanlığa barış, sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, saygılar sunarım” dedi.

musa-hacioglu-001.jpgCHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu ise mesajında, “Kadir gecesi Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesini idrak ederken; açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Kadir Gecesi, en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. İnanıyorum ki bütün vatandaşlarımız bu mübarek ayın ve bu gecenin hatırına bir hayır yarışı içine olmuşlar; ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma içinde hareket etmişlerdir. Bu düşünce ile mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

mirac-cinar-003.jpgMHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar ise mesajında, “ Kur’an-ı Kerim’in indiği, gökyüzünün de, yeryüzünün de nurlandığı Kadir Gecesi’ni idrak etmenin mutluluğunu maalesef buruk yaşıyoruz. Böylesi kutsal bir ayda ve gecede ne yazık ki, kandan beslenenlerin, gözyaşından medet umanların, kardeşi kardeşe kırdıranların hiç durmadığı mübarek ay içerisinde bile acılar çektirenlerin durmadığı bir dönem yaşıyoruz. Bu kutsal gecenin hatırına ülkemiz ve başta Ortadoğu olmak üzere tüm Dünya için huzur ve barış dilemeliyiz. Ülkemizi ve özellikle İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren zihniyeti ve onların destekçilerine karşı tavır almak kendini Müslüman sayan herkesin haklı görevidir. İslamiyet hiçbir zaman zalim olmayı emretmemiştir. Bugün zalime karşı dik durmanın zamanıdır, zalimlere karşı olmanın zamanıdır. Kadir Gecesi, İslamiyet’i kullanarak kan dökenlere, masum insanlara kıyanlara, kundaktaki bebeğe bile acımayanlara karşı durmak, Dünya için kalıcı huzur ve barış dilemek için en hayırlı gecedir” diye kaydetti.

 

chp-genclik-kollari.jpgCumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Kocaman, Kadir gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kocaman mesajında “Özünde kardeşlik, doğruluk ve yaradılanı sevme olan dinimizin en kutsal günlerinden birisi olan Kadir Gecesini idrak etmiş bulunmaktayız. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir .Biz kullar olarak yüce yaratıcının tarif ettiği ve sevgili peygamberimizin kusursuz yerine getirdiği kulluk görevlerimizi yaparken, amacımız iyi ahlaka ve örnek kişiliğe sahip peygamberimizin izini takip etmek olmalıdır. İnanıyorum ki insanlık ancak bu şekilde felaha ulaşabilir.Dua ve yakarışımıza karşılık  yüce ALLAH , inşallah toplumumuzu ve bizleri kendi yolundan  ve onun resulünün yolunda gitmeyi nasip eder. Tüm İslam aleminin kadir gecesini kutlarım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler