Başkan Türkmen'e Veda

Başkan Türkmen'e Veda

Başkan Türkmen'e Veda

BAŞKAN TÜRKMEN’E MUHTEŞEM VEDA

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde belediye başkanlığını Osman Nuri Ekim’e devreden Şefik Türkmen için veda gecesi yapıldı.

Yapılan veda gecesine Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, Eski Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ve yönetim kurulu üyelerinden Adnan Topsakal, Yaşar Erbaşaran, meclis üyeleri ve Akçaabat Belediyesi personelleri katıldı.

Veda gecesinde konuşma yapan Şefik Türkmen,  Belediye Başkanı olarak geçirdiği 25 yılını anlattı. Akçaabat’ı ve belediyeyi nerelerden alıp nerelere getirdiğini anlatan Türkmen, “25 yıl boyunca yaptığımız çalışmalar neticesinde Akçaabat Belediyesi yetişmiş kadrolara sahip olmuş; kurumsallaşmış bir belediye haline gelmiştir. Akçaabat Belediyesi maaş bile veremeyen bir belediyeydi. Biz, tüm borçları ödedik; personele maaşını aksatmadan verdik; yatırım yapmaya başladık. Şu anda Akçaabat Belediyesi, bu bölgedeki ekonomik durumu en iyi belediyelerden biridir. “ dedi.

Kimsenin İki Dudağı Arasında Yönetim Olmaz

Şefik Türkmen konuşmasına şöyle devam etti, “Demokraside kimsenin iki dudağı arasında yönetim olmaz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni bir ruhla yönetim anlayışını değiştireceğiz diyor. Biz bunu yıllardan beri yapıyoruz. Kararlı bir dik duruşumuz var. İnatçı olmakla kararlı olmayı karıştırıyor bizim insanımız. İnatçı olmak; yanlışta ısrar etmektir. Yanlıştan dönmek fazilettir. Kararlı olmak ise doğru bir işte ısrar etmektir. Kararlı olmak da iyi bir meziyettir. Biz bu felsefen içerisinde ilk günden bu güne çalışmalarımızı sürdürdük. Bizim devraldığımız Akçaabat, direk tarlasıydı. Her taraf ruhsatsız kontrolsüz inşaat halindeydi. Biz geldikten sonra karalı davranıp dik duruş sergileyerek bu inşaatların hepsini bir disiplin altına almak için çalıştık.”

Ekim, Bu Bölgenin En İyi Belediye Başkanı Olacak

Belediyecilik zor bir iştir diyen Şefik Türkmen, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in bu bölgenin en iyi belediye başkanı olacağına inancının tam olduğunu belirterek “ Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim yetişmiş bir arkadaşımızdır. 5 yıl boyunca gerek mecliste gerek imar komisyonunda gerekse belediye başkan yardımcısı olarak birlikte çalıştık. Osman Nuri Ekim’de bizler gibi koltuk için değil hizmet için geldi. Akçaabat olarak, belediye olarak başkanımıza sahip çıkacağız, destekleyeceğiz ona güç vereceğiz. Ekim, projeleriyle şehrimizi daha üst noktalara taşıyacaktır.” İfadelerini kullandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise yaptığı konuşmada “ El birliği ile Akçaabat’ın adını Türkiye’de markalaştıracağız. Ortak akıl ve istişare ile kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabat’ı en üst seviyelere taşıyacağız. Akçaabat olarak biz bir aileyiz. Şehrimiz için en iyi olanı yapacağız. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Hizmet aşkıyla göreve başladık. Şefik Türkmen başkanımız Akçaabat’ı ve belediyeyi bize iyi bir noktada teslim etti. Bizim hedefimiz çıtayı daha da çok yükseltmek olacak her zaman. Büyük bir sorumluluğumuz var; bunun bilincindeyiz. Ancak el ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur.” Dedi.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Osman Nuri Ekim’le iyi bir siyasetçi ve iyi bir başkan olarak çalıştıklarını vurgulayarak Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e başarılar diledi. Her zaman omuz omuza çalışacaklarını da dile getiren Günnar, Akçaabat Osman Nuri Ekim’e; Osman Nuri Ekim ise Akçaabat’a emanettir dedi.

Konuşmaların ardından Akçaabat Belediyesi ailesi, Akçaabat Kent Konseyi, bazı meclis üyeleri ve Cevat Birinci; Şefik Türkmen’e çalışmalarından dolayı çeşitli hediyeler ve plaket takdim ettiler.

sefik-turkmene-veda3.jpgsefik-turkmene-veda2.jpgsefik-turkmene-veda1.jpgsefik-turkmene-veda.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.