Akyazı Yapılacak

Akyazı Yapılacak

Kamuoyunda Akyazı Projesi olarak nitelendirilen Akyazı Projesi'nin mutlaka gerçekleştirileceği bildirildi.

Kamuoyunda Akyazı Projesi olarak nitelendirilen Trabzon'un Akyazı sahilinde deniz dolgusu yapılarak kurulacak ve içinde de 40 bin kişilik stadında yer alacağı projenin mutlaka gerçekleştirileceği ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın açılış ve kapanış seremonilerinin de burada yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, projenin mutlaka gerçekleştirileceğini ve 2011'e de yetiştirileceğini söyledi. Proje için Kıyı Kanunu'nda yapılması gereken düzenlemenin önceki gün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildiğini, ilgili yasa tasarısının gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'na getirileceği ve büyük ihtimalle de yasalaşacağını ifade eden Mehmet Atalay, "Proje için gereken yasal düzenlemeler kısa zamanda tamamlanmış olacak.

Kamuoyunda çok tartışılan Akyazı Projesi kapsamında yapılacak stadyumun inşası için zamanımız var. Projelendirme ve diğer çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Kanun yürürlüğe girer girmez ihaleler yapılarak inşaata başlanacaktır. 2 yıllık bir sürede çok rahatlıkla inşa edilebilecek bir projedir. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na da tam 3 yıl süre olduğu göz önüne getirilirse, stat inşaatında bir aksama olmayacağı anlaşılır" dedi.

Mehmet Atalay, Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker Stadı'nda tadilatlar yapmasının Akyazı Projesi'nin gerçekleşmesi ile uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını da ifade ederek, "Kamuoyunda böyle bir imaj oluşmuş ise yanlıştır. Trabzonspor, yeni stat devreye girene kadar Hüseyin Avni Aker'i kullanabilecektir. Bu süre zarfında da tabidir ki, seyircinin ihtiyaç duyduğu düzenlemeler yapılmalıdır, yapılacaktır" diye konuştu.

2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali olarak adlandırılan, olimpiyatların seremonilerinin yeni statta yapılacağını tekrarlayan Mehmet Atalay, 5 bin kişilik salonun da ihalesinin yakında gerçekleştirilip, temelinin Eylül ayına doğru atılacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Spor