Akyazı Projesinde Gelişme

Akyazı Projesinde Gelişme

Trabzon'un Akyazı beldesinde denizin doldurulması ile kazanılacak arsa üzerine inşa edilecek yeni stadyum ile ilgili hukuki sürecin de tamamlandığı bildirildi.

Trabzon'un Akyazı beldesinde denizin doldurulması ile kazanılacak arsa üzerine inşa edilecek yeni stadyum ile ilgili hukuki sürecin de tamamlandığı bildirildi.

Temmuz 2011'de Trabzon'da yapılacak Avrupa Olimpik Yaz Gençlik Festivali (EYOF) Hazırlık Düzenleme Kurulu Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Akyazı Projesi kapsamında inşa edilecek olan stadyum ile ilgili hukuki sürecin tamamlandığını belirterek, “Bundan sonrası ihale aşaması. Firmalarla görüşmeler kısa sürede sonuçlandırılarak, inşaata gelecek yılın başında başlanacak. Bilindiği gibi söz konusu kesimde 600 dönümlük bir alan üzerine spor kompleksi ve ticari merkezler inşa edilecek. Ancak ilk aşamada 200 dönümlük bir alan doldurulup, bunun 100 dönümlük kısmı üzerine stadyum inşa kurulacak. Stadyumun 40 bin kişilik olması uygun görüldü” dedi.

Mehmet Atalay, 2011 Avrupa Olimpik Yaz Gençlik Festivali'nin açılış ve kapanış seramonilerinin Akyazı'daki stadyumda yapılacağını belirterek, “Akyazı projesi ile polemikler artık sonlandı. Bundan sonrası en hızlı ve en iyi şekilde stadyumu nasıl yaparız üzerine enerjimizi harcayacağız. Stadyumun tamamlanmasından sonra diğer süreçlere geçilecek. Bunlar mevcut stadın yerinin değerlendirilmesi ve Akyazı projesindeki diğer eksiklerin tamamlanmasıdır” diye konuştu.

Hazırlık Düzenleme Kurulu toplantısında gençlik olimpiyatlarında konaklama amaçlı kullanılacak yurtların yapılması için yasal sürecin hızlandırılmasına da karar verildi.

Bu arada Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC) 37. Genel Kurulu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin kuruluşunun 100. yıldönümü kapsamında Trabzon 2011 Avrupa Olimpik Yaz Gençlik Festivali ile ilgili olarak katılımcılara sunum da yapıldı.

EOC Genel Kurulu'na 49 Avrupa ülkesinde 3'er temsilci ile Trabzon'dan görevliler katıldı.

kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor