Akçaabat'tan Kulis Haberleri

Akçaabat'tan Kulis Haberleri

Akçaabat'tan Kulis Haberleri

HALKA RAĞMEN PROJE OLMAZ, OLAMAZ…

Son günlerde Akçaabat kamuoyunun en çok tartıştığı 2 konu var;
1.  AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkan Adayı kim olacak,
2. ise Akçaabat sahillerinden geçirilmek istenen yol proje çalışması.

ikinci konuyu ele alalım,
Proje şu; Akçaabat Yıldızlı’dan başlayan karayolu Yıldızlı Söğütlü sınırından sahile inecek ve oradan  Söğütlü sahili, Yaylacık sahili ile Nihat Usta kavşağından veya daha ileriden tekrar sahil yoluna bağlanması. Projeyi Karayolları değil özel bir firma yapıyor. Yaklaşık 15 gün önce Yaylacık’ta çalışma yapan birkaç kişiye bu ne çalışması diye sorduk. Çalışan “Bu alanın haritasını çıkartıyoruz. Sanırım yol sahilden geçmesi için bir çalışma” şeklinde cevap verdi. Yani birilerinin Akçaabat’ı bitirme çalışması var.
Şimdi düşünün.  Bölgemizde doğol kalan tek sahili Yıldızlı, Söğütlü ve Yaylacık’ın bir kısmı. Bu alanın doldurulması demek Akçaabat’ın deniz ile irtibatını tamamen koparılması demek. Öyle ki Özellikle Söğütlü sahili gelecekte bir Samsun’un Atakum bölgesi olmaya adayken. Göz göre göre bu alanın tahrip edilmesine izin verilmemelidir.
Peki çözüm ne?
Çözüm Ordu’da, Samsun’da ve diğer birçok yerde yapılan güney çevre yollarıdır.

CHP’de Neler Oluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Belediye Başkan Adayı tam açıklanacaktı ki son anda vazgeçildi. Hatta adayın başvurusu görüşmeler üzerine Ankara’da genel merkeze yapıldı. Yapan İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu ve aday olması beklenen Mustafa Bak. Son anda İyi parti ile Trabzon üzerinde ortak aday gösterme çalışması olunca aday açıklaması yarıda kaldı. Şimdi gözler İyi Parti’de. Trabzon Büyükşehir için gösterilen ortak aday ilçe belediyeleri için geçerli midir? Geçerli ise İyi Parti’nin adayı kim olacak. Hele hele MHP ile AK Parti ortak aday çıkartırsa Akçaabat’ta yarışın AK Parti adayı ile İyi Parti adayı arasında olur.

ak-parti-cicek-bahcesi.gifMAKAM ÇİÇEK BAHÇEİSİ GİBİ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde mevcut başkan Emre Akgün’ün belediye başkanlığına aday olmasıyla boşalan koltuğa Ahmet Hüseyin Altıntepe atandı.  Altıntepe partinin en alt kademesinden itibaren her kademede görev almış bir isim. Altıntepe  çevresinde sevilen, kendini sevdiren bir isim. Başkanlığı açıklanmasından itibaren Altıntepe’nin telefonu adeta kilitlenmiş durumda. İlçe başta olmak üzere, il geneli ve Türkiye çapından çok sayıda kişi telefona ile Altıntepeyi tebrik etti. Bunun yanı sıra parti binası adeta çiçek bahçesine döndü. Çok sayıda vatandaş Altıntepe’nin makamına çiçek göndererek tebrik etti ve başarı temennisinde bulundu.  Bizler de Altıntepe’ye  Akçaabat adına kazançlı bir siyasi hayat diliyoruz.

AK Parti Adayını Açıklıyor.

AK Parti’de adaylar için sona gelindi. Pazartesi büyük ihtimalle Akçaabat Belediye Başkan Adayı belli olmuş olacak. 8 isim bu süreçte tatlı bir rekabete girdi. Bazı adaylar yerelde, bazıları genelde çalışma yaparak adaylık yarışından öne çıkmaya çalıştı.

ynı parti içerisinde olunca siyasete küçük te olsa bir hareket gelmiş oldu. Bu arada dikkat edilmesi gerek bir şey var. O da yarın yan yana yürüyeceğiniz kişilerle ilgili her söyleminiz ve her hareketinize dikkat etmek.

2 atasözü:
1-Ateş olmayan yerden duman çıkmaz 2- Çamur at izi kalsın.

 

Türkmen’in Devlet Adamlığı

Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, her ne kadar tartışılan bir belediye başkanı olsa da bir konuda hakkını taraflı tarafsız herkes teslim ediyor. Türkmen için hiçbir kimse yedi veya yedirdi gibi ifadeler kullanmıyor. Türkmen her daim belediyenin veya kamunun tarafında olan bir başkan profili çizdi. Geçen ay yapılan meclis gündeminde ki bir tartışma başkanın bu yöndeki düşünceleri iyi pekiştirmiş oldu. Konu Akçaabat’ın en ücra bir mahallesinde (bir dağ eteğinde) bulunan belediyeye ait çalılık alanın ihale yoluyla satılmasıydı. Meclis üyelerinin bazıları satılsın, bazıları satılmasın gibi görüşleri dile getiriyordu. Başkan Türkmen “bu arazi belediyemiz beklide hiç yaramayacak.  Satılması en kolay yoldur. Ama yarın bu alanın odunundan çayırından o mahalledeki camilere ve ya okullara destek olunur. Bu nedenle satılması taraftarı değilim” dedi ve oy birliği satılmaması yönünde karar çıktı. Başkan Türkmen bir kez daha devlet adamlığını göstermiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler