Akçaabat'ta İlginç Görüntü

Akçaabat'ta İlginç Görüntü

Hayvan severlerden Akçaabat’ta protesto.

 

Akçaabat’ın Söğütlü mahallesinde bir süre önce köpek ve kedilerin zehirli et atılarak itlaf edilmesini bir grup hayvan sever Akçaabat’ta yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Akçaabat Fatih Parkı’nda düzenlene açıklamada hayvan severlerin yanı sıra Akçaabat sokaklarında dolaşan köpeklerin de yer alması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Açıklama esnasında Fatih Parkı’na gelen  köpeklerden bazıları konuşmacının önüne gelerek objektiflere poz verirken, bazı köpeklerin ise orta alanda oturdukları görüldü.  Hayvan severler adına yapılan konuşmada ise, Akçaabat Söğütlü’de 8 köpek ve 3 kedinin zehirli etler atılarak öldürülmesi kınandı. Açıklamada “hayvan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz her kulvarda devam edecektir. Bu cinayetin sorumlularını şiddetle kınıyoruz. Sessiz ve masum bu canlara uzanan kirli eller ilk fırsatta insana da uzanacaktır. Hayvanlar mal olarak değil can olarak kabul edilmedir” denildi.

Açıklama Sonrasında Tartışma;

Açıklama sonrasında vatandaşlar ile hayvan severler arasında tartışmalar yaşandı.  Açıklama yapan kalabalığa karşı gelen bir vatandaş “ben lokantada çalışıyorum. Sabah evden çıkıp işime gelirken 4 köpeğin saldırısına uğradım. Artık sokaklarda rahat dolaşamıyoruz. Bizim hakkımız kim savunacak” şeklinde tepki gösterince grup ile vatandaşlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde dağıldı. Hayvan sever grup daha sonra Akçaabat Savcılığı’na giderek köpek ve kedileri zehirleyenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

akcaabat-hayvan-severlera.jpgakcaabat-hayvan-severlerc.jpg

akcaabat-hayvan-severlerb-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler