Akçaabat Ziraat Odası'ndan İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu

Akçaabat Ziraat Odası'ndan İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu

Akçaabat Ziraat Odası'ndan İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı 65 üreticinin katıldığı istiridye (kütük) mantarı yetiştiriciliği eğitimi düzenledi.

Düzenlenen eğitimi Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Trabzon il Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Mazlum, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Metehan İlarslan Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu ve 65 üretici katıldı.

Düzenlenen eğitimi Ziraat Mühendisi ve Tarım danışmanı Sibel Gündoğdu Güven tarafından verildi.

Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda 4 saatlik eğitimin ardından 65 Çiftçi ile birlikte Yeşiltepe Mahallesi'nde hazırlanan 50 kayın kütüğüne istiridye mantarı dikimi yapıldı.

Ziraat Mühendisi Eğitmen Sibel Gündoğdu Güven;dünya piyasasında pazar payını her geçen gün artıran istiridye mantarı yeni bir istihdam kapısı olduğunu vurgulayarak küçük aile İşletmeleri ile ek gelir getirebileceğini bölgenin iklimsel yapısının mantar yetiştiriciliğine uygun olduğunu elimizdeki imkânların iyi değerlendirip ülkemize yeni bir ekonomik girdi sağlayabiliriz.Trabzon Ziraat Mühendisleri Odasının ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığının mantar yetiştiriciliğinde ki gayretleri bizleri daha da ileri getirecektir ifadelerini kullandı.

Trabzon il Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Mazlum; Mantarın iyi bir protein kaynağı olduğunu mutfağımızda artık yer almaya başladığını bu anlamda bölgemizde giderek pazar payının arttığını belirterek yetiştiricilik konusunda yapılan bütün eğitimlere destek verebileceklerini belirtti.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu;İlçemizin mikroklima iklime sahip olması yapılabilecek olan tüm üretimlerde bizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Tarımsal arazilerimizin yetersiz olması ve elimizde bulunan kısıtlı tarım arazilerinin imara açılması ile birlikte az alandan çok gelir elde edilebilecek üretim metotlarına geçmemiz mecburidir. Bu manada istiridye mantarı yetiştiriciliği ekonomik yatırımın ve arazi ihtiyacının az olmaması, ilçemizde rahatlıkla yapılabileceğini göstermektedir. Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda ilk istiridye mantarı yetiştiriciliği kursu eğitimimizi düzenledik. Kursumuza katılan 65 üreticimize kursa katıldıkları için ve istekli oldukları için teşekkür ediyorum. ifadelerini kullandı.

p1050318.jpgp1050339.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler