Akçaabat Ziraat Odası ve Bayer'den Çiftçilere Eğitim

Akçaabat Ziraat Odası ve Bayer'den Çiftçilere Eğitim

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı koordinatörlüğünde Bayer Karadeniz Bölgesi teknik personelleri Akçaabatlı Çiftçilere Fındıkta ve sebze üretiminde hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı koordinatörlüğünde Bayer Karadeniz Bölgesi teknik personelleri Akçaabatlı Çiftçilere Fındıkta ve sebze üretiminde hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdi.

Eğitime Akçaabat’ta fındık ve sebze yetiştiriciliği yapan 77 üreticiAkçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ve Bayer bölge sorumlusu Mustafa Onur Hanedan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sivrikaya  Trabzon il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akçaabat İlçe Gıda  Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerikatıldı.

Çiftçilere hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi Bayer Karadeniz Bölgesi teknik personelleri ziraat mühendisleri Mustafa Onur Hanedarve Hüseyin Akkaya tarafından verildi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu; özellikle şu anda fındıkta mücadele zamanı gelen ve zararları görülmeye başlayan küllenme ve yeşil kokarca zararlısına karşı sizlere eğitimler düzenliyoruz.  Bu hastalık ve zararlılar zaten düşük olan bölgemizdeki fındık verimini yaklaşık %30-40 yakın etkilemektedir. Üreticilerimizin ekonomik kaybını en aza indirerek doğru ve ruhsatlı ilacı doğru zamanda kullanarak ürün kaybını azaltarak verimi artırmaktır. Tüm çiftçilerimizden talebimiz bahçelerindegördükleri tüm hastalık ve zararlılarla ilgili gerek bizlere gerekse İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak hastalık ve zararlının doğru tespitini yaptırıp reçete ile yazılanilacı tavsiye edilen doz ve zamanda kullanmalarıdır.

Bayer Karadeniz bölge sorumlusu Mustafa Onur Hanedar; Çiftçilere ilaçlamada mutlaka tavsiye ürünlerin kullanılması ve kullanımı esnasında kafalarına takılabilecek sorunları Ziraat Odası teknik ekibine ve bizlere sormaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Özellikle Mayıs ve Haziran aylarında Fındıkta yaklaşık %30 ürün ve kalite kaybına sebep olan külleme hastalığı mücadelesinin zaman geçirmeden 15 gün ara ile yapılması gerekmektedir külleme ilacı ile birlikte Fındıkta zararını her geçen gün arttırıldı artırdığını gözlemlediğimiz yeşil kokarca zarar sana karşı mücadeleyi gecikmeden yapmanız ürün kaybını azaltacaktır.

Mevsimsel değişiklikler hastalıkları artırıyor

Küresel ısınma ile birlikte hava sıcaklıklarının her geçen yıl artması sebze üretiminde hastalık ve zararlarının mücadelesini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle uygulama zamanlarının çok iyi takip edilerek kullanılacak ilaçların bu hastalıklar ve zararlara karşı direkt etkili ve ruhsatlı olanı tercih edilmelidir. Özellikle sebzelerde Mildio(pas) hastalığına karşı mücadele bitkinin ilk büyüme döneminde uygulanması önem arz etmektedir. Üreticiler kullandıkları ilaçları doğru zamanda vedozda uygulamaları ekonomik kazançlarını ve ilaç etkinliğini artırmaktadır. ifadelerini kullandı.

ziraat-2.jpg

ziraat-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler