Akçaabat Futboluna Ne Oldu

Akçaabat Futboluna Ne Oldu

Akçaabat futbolda eskigünlerini arıyor.

Adem AKPINAR'ın Haberi

 

SEBAT GERİYE GİTTİ

Akçaabat’ın profesyonel ligdeki temsilcisi Akçaabat Sebatspor bu sezon lige çok kötü bir başlangıç yaptı. Ligin ilk yarısını 24 puanla küme düşme hattının hemen içinde bitiren Kırmızı-Beyazlı ekip sezon içerisinde 2 antrenör değişikliği yapmıştı. En son İsmail Batur ile yoluna devam eden Akçaabat Sebatspor, Batur döneminde toparlandı ve oynadığı 10 maçta 17 puan toplayarak taraftarına biraz olsun ümit aşıladı. Ligde devre arasında takıma takviyeler yapan Kırmızı-Beyazlı ekip ilk yarıda çok sıkıntı yaşadığı forvet hattını takviye ederek telafisi olmayan bu yarı öncesinde kadrosunu güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon 2. Ligde son hafta aldığı galibiyetle ligde kalmayı garantileyen A.Sebatspor bu sezon yine aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyor.

AMATÖR DE OLUMSUZ

Akçaabat takımlarının amatör branşlardaki temsilcileri de bu sezon iyi bir noktada değiller. Trabzon Süper amatör Küme’de mücadele eden Söğütlü Belediyespor ilk yarıda iyi bir noktadayken 2. yarıda beklenen başarı çizgisini tutturamadı. Geçtiğimiz sezon ligin en iyi takımları arasında yer alan Mavi-Siyahlı ekip Yıldızlıspor ise 16. haftanın geride kaldığı ligde ancak 10 puan topladı ve küme düşme korkusunu çok yakından hisseden takımlar arasında yer aldı. 1. Amatör Küme’de ise Derecikspor’un performansı bu yıl yüzleri güldürdü. Derecikspor Süper Amatör Küme’nin en ciddi adayları arasında. Tütünspor ise yeniden yapılandığı sezonda alt sıralarda kaldı; ancak yönetim bu yapılanmanın takımı geleceğe taşıyacağı konusunda kendinden emin.

NE YAPMAK LAZIM

Akçaabat temsilcilerinde Dercikspor’un ardından bir diğer tatmin edici sonuç ise Akçaabat Sebatspor’un yıldız takımları ile Süper Genç takımlarında görüldü. A.Sebatspor yıldız takımı gençen yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Şampiyonasına katılmanın mutluluğunu yaşıyor. Bünyesinde yetenekli isimleri barındıran Süper Genç takım ise ligde üst sıralar için 2. yarıdaki mücadelesini sürdürecek. Akçaabat takımlarında bu yıl tatmin edici sonuçların önüne geçilememesinin en büyük nedenleri arasında maddi sıkıntılar ve saha sorunları geliyor. Özellikle antrenman sahası bulma sıkıntısı yaşan Akçaabat takımlarının bu sorunlarını yetkili birimler iki yıldır bir türlü çözemedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Spor