AÇIK MEKTUP

AÇIK MEKTUP

Devlet dairelerinin yan gelip yatma yeri olmadığını birilerinin orada çalışan memurlara söylemesi gerekir. Özellikle mesai saatlerine uymayan devlet memurlarının denetimi için İlçe Kaymakamı Erol Özkan’ın bir araştırma yapması gerektiğini düşünüyorum. Bırakın mesai saatlerine uymayı kendilerinin yapmasını gereken görevleri başkalarına yaptıran bu kişilerin tespit edilerek gereken cezanın verilmesi gerekir. Çalıştıkları yerlerde hiçbir yasal dayanağı olmayan kişilerin ne bir şikâyet edecekleri kurum nede bir yasal dayanağı bulunuyor. Resmi kurum ve kuruluşlarda denetimlerin yapılmasını bekliyoruz.



50 YIL ŞOKU
Dile kolay tam 50 yıldır Trabzon futboluna hizmet veren yeşil-sarılar ligin bitimine bir hafta kala küme düşmenin üzüntüsünü yaşıyor. Tarihi başarılarla dolu Akçaabat temsilcisi geçtiğimiz aylarda 50 yılını kutlarken yaşadığı bu şokla âdete hayal kırıklığı yarattı. Süper amatör kümede üç Akçaabat takımı Yıldızlıspor ile Söğütlü Beldesi ile aynı grupta mücadele eden Tütünspor’un küme düşmesi Akçaabat takımlarının birbirleriyle kısır çekişmesinin neden olduğunun belirtisi gibi. İnanıyorum ki gelecek sezon daha iyi bir hazırlık dönemi geçirip layık olduğu yere geleceklerdir. Tütünspor'suz bir ligi düşünmek  istemiyorum.

HOŞ GELDİN UGURSPOR

Akçaabat temsilcisi Uğurspor amatör kümede şampiyon olarak adını süper amatör kümeye yazdırmayı başardı. Bu takımın buraya gelmesinde emeği gecen herkesi kutluyorum. Mücadele edecekleri ligde umarım  kalıcı olurlar. Trabzon amatör kümede ilçe takımlarının yanı sıra köy takımlarının ligdeki mücadeleleri her zaman çekişmeye sahne olmuştur. Uğurspor bize bu heyecanı yaşattığı için onları kutluyorum. Yeni sezonda onlara şimdiden başarılar diliyorum.



ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ


Yeni yılla birlikte yürürlüğe giren veözel sektörde çalışan binlerce işçinin asgari geçim indirimi olarak nitelendirilen SAgri geçim indirimi ( Vergi iade ) konusunda şikâyetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Özel sektörde çalışan işçilerin hem çalışma saatlerine hem de işverenlerin kanuni hakları olan haklarını kendilerine vermelerinden dolayı şikâyetçiler. Bu konuda özellikle vergi dairelerinin denetleme yapması gerektiğini söylüyorlar. İşveren işçi arasında her zam kendilerinin kaybettiğinin altını çizen işçiler şikâyetçi olmaları halinde işlerine son verileceğini söylüyorlar. Vergide kaçağın önüne geçilmesinin tek çaresinin denetimlerin artırılması gerekir. Resmi kurumlarda çalışan işçilerin bu haklarının aldığına şahit oluyoruz ama özel sektörde çalışan işçilerin birçoğunun bu haklarının alamadığını görüyoruz. Vergi denet, imcilerine duyurulur…

ŞİMDİ NE OLACAK

Genel ve yerel yönetimlerde her zaman yaşadığımız inatlar hiç kimseye fayda getirmedi. Anavatan Partisi iktidarı döneminde Akçaabat Belediyesi'ne tahsis edilen tekel binalarının yıllardır boş durması skandal olarak ntelendirilebir. Ne yazık ki yerel yönetimin başkanı Şefik Türkmen yıllarca Tekel ek binası için üretilen projeleri elinin tersiyle iterek bu binanın Otel olması için direndi durdu. Türkmen bu inadını Karayolları sosyal tesissilerinin bulunduğu alanına hükümet tarafından yapılması planlanan hastaneye karşı çıkması ile de gördük. Tekel binasının ek binasının Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olması ilçe için büyük bir kazanç bunu küçümsememek lazım. Denizi tarafındaki ek binanın otel olması için yapılan ihale fiyasko ile sonuçlandı. Gelinen noktada tekel binasının akıbetinin ne olacağı merek konusu olmaya devam edeceğine benziyor. Ama kaybeden yine Akçaabat oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.