Sebahattin Yazıcı

Sebahattin Yazıcı

% 50 HİBE İLE AHIR VE AHIL YAPIMI ÇAĞRISI

% 50 HİBE İLE AHIR VE AHIL YAPIMI ÇAĞRISI

Tarım ve Orman Bakanlığı 2019 da başlayan %50 hibe desteklerine müracaat almaya başladı. Desteklemeden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin son müracaatıları 19 Nisan 2019 tarihindedir. Bakanlığın desteklerine ne kadar yakınız. Özellikle kırsalda yaşayan ahır ve ağıl yapmak veya modernizasyona dair bakanlık desteklemelerinin tarihlerinin takibi ve bu iş kollarına dair proje yapmayı düşünenler. Sizler için güzel bir imkan ile %50 hibelerden yararlana bilisiniz. Bugün itibariyle takvim sürecini iyi takip ederek geç kalmadan hazırlıklarınızı bitirip dosyaları teslim etmiş olmalısınız.

Yatırım konuları ve hibe oranları;

a)Projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın merkez proje değerlendirme komisyonunca belirlenen üst sınır dahilinde gerçekleşme tutarının %50’si oranında hibe verilir ve bu hibe ahır-ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı, yarı açık ve açık sistemli ahır ve ağılları kapsar.

b)Projede yer alan damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, merkez proje değerlendirme komisyonunca belirlenen üst sınır dahilinde hayvan alım tutarının %50’si oranında hibe verilir ve bu hibe damızlık boğa, damızlık koç-teke alımını kapsar.

c)Projede yer alan makine alet ve ekipman alımı yatırımı konusunda, merkez proje değerlendirme komisyonunca belirlenen üst sınır dahilinde makine alet ve ekipman alım tutarının % 50’si oranında hibe verilir ve bu hibe makine alet ve ekipman alımını kapsar.

 

UYGULANACAK YATIRIM KONULARI HİBE ORANI (%)

İNŞAAT

Yeni ahır/ağıl yapımı veya tadilatı 50

HAYVAN ALIMI

Damızlık boğa veya koç-teke alımı 50

MAKİNE ALET VE EKİPMAN ALIMI

Gübre sıyırıcı sistemi ve süt sağım makinesi 50

Desteklemeden yararlanacaklar;

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkvet veri tabanına ve Koyun-Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az 10 en fazla 50 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli ve başvuru tarihinden en az bir yıl önce bu sistemlerde kayıt altına alınmış aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanır.

Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan aynı yatırım konusundaki hibelerinden daha önce yararlanmış olan yatırımcılar bu Tebliğdeki hibe konuları için başvuru yapamaz ve yararlanamaz.

Bu imkanlardan faydalanmak için hazır olmak ve geç kalmamak için detaylı bilgi almanız gerekmektedir. Hibelerden yararlanmak ve konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimizin Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinin Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne müracaat edebilirler. Üreticilerimiz İlçe Tarım Orman Müdürlüğüne yada Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzden bilgi alabilirler.

Şimdiden hayırlı olsun, kolaylıklar diliyorum.

 

Veteriner Hekim Sebahattin YAZICI

Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürü

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.