Ziraat Odası bilgilendiriyor

Ziraat Odası bilgilendiriyor

Ziraat Odası bilgilendiriyor

Akçaabat Ziraat Odası Akçaabat Kaymakamlığı’nın himayesinde çiftçileri bilinçlendirme eğitimlerine devam ediyor. Oda tarafından son bilgilendirme toplantısı Kirazlık Mahallesi’nde yapıldı.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Nezir, Trabzon bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, Kirazlık Muhtarı Mehmet Kahriman ve Özakdamar Muhtarı Ali Akdaş’ın da katıldığı toplantıya çiftçilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Akçaabat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü elemanlarının fındık bahçelerinde budama, gübreleme ve dikim sistemleri ile ahır hijyeni ve hayvancılık desteklemeleri konusunda bilgi aktardığı toplantıda, çiftçilerin yönelttiği sorular da cevaplandırıldı.

Eğitim çalışmasının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Soner Şenel, bölgemizde tarım ve hayvancılık ürünlerinin ekonomik kazanımlarının yüksek olduğu, ancak verimin düşük olduğuna değinerek geleneksel yöntemler yerine eğitime ve bilimsel yöntemlere dayalı yapılacak tarımsal faaliyetler ile verimim yükseltilerek daha fazla gelir elde edilebileceğini ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanacağını ifade etti.

Şenel’den sonra söz alan toplantıya ev sahipliği yapan Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu da çiftçilerimizin her türlü her eğitim taleplerini destekleyeceklerini ve çiftçilerimizin yanında olduklarını bir kez daha vurgulayarak, bu eğitim çalışmalarını ilçe genelindeki tüm çiftçileri kapsayacak şekilde sürdüreceklerini söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Nezir ise dedelerimizden kalan yöntemlerden artık vazgeçmek zorunda olduğumuzu, daha bilimsel ve teknolojiye dayalı tarımsal faaliyet yapmamız gerektiği bunun için de türlü eğitim faaliyetlerine katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı da yaptığı konuşmada Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediye Başkanlığı, Akçaabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat Tarım Kredi Kooperatifi destekli bir hayvancılık projesinin geliştirildiğini söyledi. Yazıcı, kısa bir sürede hayata geçirilecek projeyle kırsalda istihdam, sürdürülebilir ve karlı bir hayvancılığın hayata geçeceğini belirtti.

Toplantının ardından tüm katılımcılara Kirazlık Muhtarlığı tarafından ikramda da bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler