Zamlı Harç Protestosu!

Zamlı Harç Protestosu!

Bir grup öğrenci, kent merkezinde öğrenci harçlarının yatırıldığı banka önünde toplanarak harç zamlarını protesto etti.

 

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) bir grup öğrenci, kent merkezinde öğrenci harçlarının yatırıldığı banka önünde toplanarak harç zamlarını protesto etti.

Yaklaşık 20 Ktü'lü öğrenci, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan'ın, alt sınıftan dersi olan öğrencilerden alınan zamlı harçların iade edileceğini açıklamasına rağmen Ktü yönetiminin zamlı harç almaya devam ettiğini belirtti. Harçların yatırıldığı banka şubesi önünde 'Yolunacak kaz değil öğrenciyiz' , 'Zamlar geri çekilsin', 'Eğitim hakkı engellenemez', 'Eğitim hamsi değil ki satılsın' ve 'Parasız eğitim hakkımız' yazılı dövizlerle toplanan öğrenciler, alt derslerden zamlı harç alınmasına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Ktü öğrencisi Hamza Anlayış, YÖK'ün konu hakkında yaptığı açıklamalara rağmen hala harç yatırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"YÖK Başkanı'nın yaptığı açıklamada harç zamlarının geri alınacağı belirtildi ama bu sadece lafta kaldı. Sadece alt sınıflardan ders alan herkes fahiş ücretlerle karşı karşıya kalıyor. Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi ve bir çok Üniversite bu uygulamayı geri almadı. Kimse eğitim ve öğrenim hakkından mahrum bırakılamaz. Paramız olmadığı için eğitim hakkımız elimizden alınmasın. Bu zamlar derhal geri çekilsin. Parasız eğitim haktır. ve eğitim hakkımızı engelleyen bu zamlar geri alınmalıdır. Ktü yönetimi bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Ktü yönetimi ise öğrencilerin iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, konu hakkında YÖK tarafından kendilerine resmi bir yazı gelmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim