Zağnos'ta Akçaabat Gecesi

Zağnos'ta Akçaabat Gecesi

Trabzon Belediyesinin 3.’sünü düzenlediği Zağnos Vadisindeki ramazan etkinlikleri 10 Ağustos Çarşamba günü Akçaabat gecesi olarak düzenlendi. Gecenin sunuculuğu Canan Kalaycı tarafından yapıldı.

 

Akçaabat gecesinde, Akçaabat Belediyesinin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosunda yer alan Serdar Pul, Cemal Zihni Erenel, Hüseyin Serdar Birinci, Muharrem Gaydan, Sefa Demirci ve Osman Yılmaz’dan oluşan saz ve söz sanatçılarından bir grup yapılarak karma bir program hazırlandı. Önce ilahilerden oluşan bir program yapıldı. Daha sonra Türk Halk Müziğinin sevilen parçaları seslendirildi. Grup her iki programda izleyicilerden büyük alkış aldılar.

zagnos-akcaabat5.jpg

Akçaabat gecesi horonsuz olmaz. Belediyenin ve Folklor Derneğinin karma halkoyunları ekibi Davulda Sinan Güneysu, zurnada Ömer Gaydan eşliğinde Zağnos vadisindeki izleyicilere doyumsuz bir gösteri sundular.

zagnos-akcaabat6.jpg

Zağnos Vadisindeki gecenin son bölümünde yine Akçaabat’lı yöresel sanatçılar Ahmet Akyüz, Necmettin Öksüz, İsmail Cumur ve Kemal Bilazer Akçaabat gecesine ayrı bir renk kattılar.

zagnos-akcaabat34.jpg

Zağnos Vadisinde düzenlenen ramazan etkinliklerine yapılan katkılardan dolayı Trabzon Belediyesi adına Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’na bir plaket verdi. Bektaşoğlu’da, yapılan bu organizasyondan dolayı kendilerine bir Orta Mahalle tablosu hediye etti.

zagnos-akcaabat7jpg.jpg

zagnos-akcaabat3.20110811120702.jpg

zagnos-akcaabat2.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat