Yürütmeyi Durdurmaya ret

Yürütmeyi Durdurmaya ret

Akçaabat’ta Minibüs Sitemi için açılan davaya ret geldi.

Akçaabat’ta Minibüs Sitemi için açılan davaya ret geldi.

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde bir süre önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi ortaklaşa yapılan çalışma ile Akçaabat Trabzon arasında çalışan minibüslerin otobüse dönüşümü ile ilgili karar alınmıştı. Alınan kararı yargıya taşıyan ve yürütmeyi durdurma kararı almak isteyen 5 kişiye yargıdan ret cevabı geldi.

Yargının verdiği kararda “2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesinin 2. fikrasında; idari mahkemelerin, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilecekleri hükme bağlanmıştır. Dava dosyasının incelenmesinden; uyuşmazlıkta yukarıda anılan kanun hükmünde öngörülen şartların gerçekleşmediği anlaşıldığından, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere, 22/09/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

Mahkemenin verdiği karar sonrasında bir açıklama yapan .S. Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, dönüşüme imza atmayan hak sahiplerini imza atmaya davet ederek dönüşümün önünde bir engel kalmadığını ifade etti.

mahkeme-karari.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler