Yüksekokul'da Eğitim Başladı

Yüksekokul'da Eğitim Başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’nin Akçaabat Yerleşkesi’nde eğitim-öğretime başlandı.

Derviş ALTUNTAŞ/AkçaabatAjans

 

Trabzon Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu yerleşkede 23.02.2009 Pazartesi gününden  itibaren eğitim-öğretim hizmeti verilmeye başlandı.

 

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Trabzon Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysel ATASOY, üniversitenin akademik takvimi gereği eğitim öğretime başladıklarını belirtti. Atasoy, Yüksekokul'un Teknik Programlar ile İktisadi ve İdari Programlar olarak iki ana programdan oluştuğunu ifade ederek “Yaklaşık 2800 öğrenciye, 35 akademik personel ve 60’a yakın idari personel ile eğitim vereceğiz. Okulumuzun fiziki şartları eski okula göre çok daha üstün. Bazı eksiklerimiz olsa da ilerleyen günlerde bunları temin etme yoluna gideceğiz. Yüksekokul'un Akçaabat’ın gerek ekonomik gerekse sosyal hayatına çok şey katacağından eminiz. Akçaabatlıların da bu okula sahip çıkmaları gerekmektedir. Akçaabat’a yüksekokulumuz hayırlı olsun” dedi.

 

Tekel’in Akçaabat Belediyesi’ne devrettiği binaların restore edilmesiyle oluşturulan KTÜ Akçaabat Yerleşkesi’ne ilk olarak Trabzon Meslek Yüksekokulu taşındı.

Trabzon Meslek Yüksekokulu’nda bulunan bölümler şunlar:

TEKNİK PROGRAMLAR: Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama [I. ve II. Öğretim], Biyomedikal Cihaz Teknolojileri [I. Öğretim], Elektrik [I. ve II. Öğretim], Endüstriyel Elektronik [I. ve II. Öğretim], El Sanatları [I. Öğretim], Harita - Kadastro [I. Öğretim], Makine [I. ve II. Öğretim], Otomotiv [I. ve II. Öğretim], Tekstil [I. ve II. Öğretim]

İKTİSADİ ve İDARİ PROGRAMLAR: Büro Yönetimi ve Sekreterlik [I. ve II. Öğretim], Dış Ticaret [I. Öğretim], Muhasebe [I. ve II. Öğretim]

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Eğitim