Yolcu Sayısı Düşen Şoför Esnafı Destek Bekliyor

Yolcu Sayısı Düşen Şoför Esnafı Destek Bekliyor

Yolcu Sayısı Düşen Şoför Esnafı Destek Bekliyor

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, minibüslerde yolcu sayısının yarıya düşürüldüğünü ve minibüs esnafı olarak salgına karşı mücadele verdiklerini belirtti.

Abdullah Sevim, “Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsüne karşı devletçe ve milletçe mücadele ettiğimiz bu günlerde salgının önlenmesi için zorunlu hallerde toplu taşıma araçlarının kullanılmaması ve İçişleri bakanlığımız yayınladığı genelgede toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının yarısı kadar yolcu alınabileceği açıklanmıştır.  Buna göre bizim minibüsler içinde yolcu sayısı 16 kişiden 8 kişiye düşmüştür. Şu an minibüslerimiz en fazla 8 yolcu alabilmektedir. bu virüs ile yapılan mücadelenin gereğidir” dedi.

Şoför Esnafı Zorlanır

Başkan Sevim, bu şartlarda şoför esnafının zorlanacağını ve devletin destek vermesini beklediklerini ifade ederek “Toplu taşıma hizmeti yapan şoför esnafımızın SSK ve bağ-kur primleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Ayrıca ÖTV'siz akaryakıt kullanımı sağlanmalı yönde desteklenmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler