Yıldızlı'da İstimlak Tepkisi

Yıldızlı'da İstimlak Tepkisi

AKYAZI Spor Kompleksi’yle birlikte yapılacak olan Karayolları’nın projesine göre Yıldızlı'da Tunalar Petrol, Kaanlar Mobilya, Mirapark, Şato Köfte ve etraftaki binalar yıkılıyor.

AKYAZI Spor Kompleksi’yle birlikte yapılacak olan Karayolları’nın projesine göre 60 ev ve 30 işyerinin kamulaştırılacağı gözlendi. Kamulaştırma bedellerinin çok düşük olmasına isyan eden belde sakinlerinden İsmail Bayram, “Trabzon-Giresun Karayolu’na sıfır mesafede bulunan bina ve işyerlerine layık görülen 135-200 TL/m2 fiyatı çok komik ve tahrik edicidir” dedi.
12954.jpg
Akyazı Spor Kompleksi bittikten sonra trafiği rahatlatmak amacıyla planlanan ve Yıldızlı’yı adeta dev bir kavşağa çeviren, Karayolları’nın yeni projesine günebakış ulaştı. Projeye göre; Kanuni Bulvarı’na bağlanan ve Yıldızlı Köprüsü’nden çıkan tünelin devamındaki yol, kavşaklarla Akçaabat Çevre Yolu, Karadeniz Sahil Yolu, Sera Gölü Yolu ve Akyazı Spor Kompeksi’ne bağlanıyor. Projeyle birlikte 60 ev ve 30 işyeri kamulaştırılacak. Yıldızlı Beldesi halkı kamulaştırma bedellerinin çok komik rakamlar olduğunu belirterek, projeye itiraz etti. Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Yıldızlı Beldesi’nde, Karayolları tarafından uygulanacak olan yeni yol ve kavşak projesi kamulaştırma isyanına dönüştü. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanan Karadeniz Sahil Yolu Akyazı Tünelli Geçişi ve Yıldızlı-Beşirli Kavşakları Arası Bağlantı Yolu İstikşaf Planı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce onaylandı.

Trabzon’un en büyük projelerinden biri olan Akyazı Stad ve Spor Kompleksi Projesi kapsamında bölgedeki trafik akışı ve ulaşımı rahatlatması için planlanan Kanuni Bulvarı Projesi, Yıldızlı Beldesi’ne kadar uzatıldı. Proje kapsamında; Hacıbeşir-Yıldızlı arasındaki kısım Akyazı Tüneli ile geçilecek. Yol daha sonra büyük kavşaklarla Akçaabat Çevre Yolu, Karadeniz Sahil Yolu, Sera Gölü Yolu ve Akyazı Spor Kompeksi’ne bağlanıyor. Proje kapsamında bölgede bulunan Defterdarlık Sosyal Tesisleri de kaldırılıyor.

Kanuni Bulvarı’nın devamı niteliğindeki Akyazı Tüneli’nin Yıldızlı Beldesi’ndeki eski köprünün olduğu bölgeden çıkacağı öğrenildi. Karayolları, Yıldızlı Belediyesi’ne yazı göndererek 3 gidiş ve 3 geliş planlanan tünel ve yol için bölgedeki imar izinlerinin iptal edilmesini istedi. Yol üzerinde bulunan 60 ev ve 30 işyeri ile birlikte güzergah üzerinde bulunan çok sayıda arsa ve arazi için kamulaştırma görüşmelerine başlanıldı.

KAMULAŞTIRMA RAKAMLARI ÇOK DÜŞÜK

Ancak Yıldızlı beldesi sakinleri kamulaştırma bedellerinin düşüklüğüne isyan etti. Belde sakinlerinden İsmail Bayram, “Kamulaştırma bedellerini duyuncaya kadar biz de projeye sıcak bakıyorduk. Trabzon-Giresun Karayolu’na sıfır mesafede bulunan arsa, bina ve iş yerlerine layık görülen 135-200 TL’lik metrekare fiyatı çok komik ve tahrik edicidir. Bu fiyatı verenlerin amacı nedir? Bir hesapları mı var? Amaç ‘Devlet nasıl olsa hakkımızı verir’ diyen belde halkını sokağa dökmek midir? Bu fiyat bize hakarettir. Adalet herkes için uygulanırsa adalettir. Trabzon’da gayri menkullerin nerede ne kadar değerde olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Devlet ulufe beklemiyoruz. Malımızın ederini istiyoruz. Yoksa isyanımız artarak devam edecek” dedi.

İKİNCİ KEZ KAMULAŞTIRMA MAĞDURU

İkinci kez kamulaştırma mağduru olan 117 ada 5,6,7 parsel hissedarı Adem bayram ise, “Daha önce de bugünkü Karayolları binası için yerimizden olmuştuk. Şimdi de yol için kamulaştırma mağduru oluyoruz. Hem de çok komik rakamlarla. Belde halkı olarak sayın bakanımıza soruyoruz. Adı geçen yol projesi 2013 ya da 2014 yatırım programında var mı? Taşınmazlar üzerinden yol geçecek mi geçmeyecek mi bunu neden hala mülk sahipleri bilmiyor? Arsa ve tapular üzerinde şu anda hiçbir işlem yapamıyoruz. Bu mağduriyetimizi kim giderecek? Kamulaştırma bedellerini kim belirleyecek?” şeklinde sorular yöneltti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler