Yıldızkent Sakinleri İhtar Çekti

Yıldızkent Sakinleri İhtar Çekti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yıldızlı Beldesi’nde gerçekleştirilen toplu konut uygulaması çerçevesinde evlerine yerleşen Yıldızkent sakinlerinin çileleri bitmiyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yıldızlı Beldesi’nde gerçekleştirilen toplu konut uygulaması çerçevesinde evlerine yerleşen Yıldızkent sakinlerinin çileleri bitmiyor.

Yol konusuyla sürekli olarak gündemde kalan Yıldızkent’teki sorunlar yumağının bir türlü çözülememiş olması nedeniyle bazı bağımsız bölüm sakinleri mahkemeye vermeye hazırlandıkları TOKİ’ye noter aracılığıyla ihtarname çekmeye başladılar.

TOKİ’ye ihtarname çeken ve mahkemeye vermeye hazırlanan 50 kişiden biri olan ve arkadaşları adına da gazetemize açıklama yapan Yıldızkent sakinlerinden Abidin İslamoğlu, “14 ay sonra bize teslim edilmesini kayıt altına aldığımız konutlarımızı bize 8 aylık bir artı zamanda teslim eden TOKİ’nin kiradan dolayı bize yaşattığı kaybı yetmezmiş gibi inşaatları eksik ve hatalı olarak teslim alması da bizi tam anlamıyla bir sorun denizinin içinde bırakmıştır. Bu konuda ilk etapta savcılığa suç duyurusunda bulunacak, daha sonra da ihtarname çektiğimiz TOKİ’yi mahkemeye vereceğiz.” dedi.

Sayıları 50’yi bulan Yıldızkent sakini gibi kendisinin de TOKİ’ye Akçaabat Noteri aracılığıyla bir ihtarname çektiğini belirten İslâmoğlu, 8 maddede topladığı sorunları ihtarnamede şöyle dile getirdi:

“1. Sözleşmeye göre konutlar sözleşmeden 14 ay sonra teslim edilecekti. Konut 8 ay gecikmeli olarak tarafıma teslim edildi. Bu süre içinde kira kaybım oldu.

2. Bana ait bağımsız bölümlerde eksiklikler var. (Bu eksikler 7 başlıkta toplandı)

3. Konutumun bulunduğu bloğun ortak alanlarında birçok imalat hatası var. (Bu hatalar 6 başlıkta toplandı)

4. Kat irtifakı kurulmadığından yapı kullanma belgesi alamıyoruz. Bu nedenle de elektrik aboneliğimizi meskene çeviremiyoruz. Şantiye elektriği kullanıyor olmamız nedeniyle zarara uğruyoruz.

5. İnşaatın başlangıç aşamasından önce vaad edilen 1,5 kilometrelik yol, 4. Etap içerisinde görülen sosyal donatı ve çevre duvarı yapılmadı. Bekçi kulübesi ve çevre duvarı olma-dığından güvenlik sorunumuz var.

6. Yaşadığımız sıkıntılar derin üzüntü ve psikolojik çöküntüye yol açtığından manevi zararımız da söz konusu.

7. TOKİ tarafından atanan yönetimin yasal bir dayanağı yok. Kaldı ki bizim değil müteahhidin sorunlarıyla ilgileniyor.

8. Konutları eksik ve hatalı olarak teslim almanız nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.

Talep: Yukarıda belirtilen eksiklikler için Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Borçlar Kanunu ve diğer kanunlardaki tüm haklarımı kullanacağım gibi bedel indirimi, tazminat vs gibi tüm dava ve takip haklarımı da kullanacağımı ihtaren bildiririm.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler