Yerli Malı Haftası Etkinliği

Yerli Malı Haftası Etkinliği

Akçaabat  Merkez İlkokulu'nda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıldı

.

Merkez İlkokulu'nda öğrenim gören 2.sınıf öğrencilerinin evlerinden getirdiği çeşitli yiyecekler sınıfta tüketildi.

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı" sloganıyla bir kutlama programı hazırlayan Merkez İlkokulu 2. sınıf öğrencileri evlerinden getirdikleri kek, meyve, baklava, kuruyemiş, süt, meyve suyu gibi yiyecek ve içecekleri arkadaşlarıyla paylaştı.

Her öğrencinin yerli bir ürünü tanıttığı etkinlikte öğrenciler hem eğlendi, hem de yerli malının önemini öğrendi. Sınıfta ayrıca Yerli Malı haftasına özel kuymak da yapıldı.

Her yıl düzenli olarak bu haftayı kutladıklarını belirten sınıf öğretmeni Vicdan Demirel, "Öğrencilerimize yönelik her yıl yerli malı hakkında etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de öğrencilerimiz evlerinde hazırlanan tamamen yerli ürünleri getirerek burada arkadaşları ile birlikte paylaştı.

akcaabat-yerli-mali-haftasi.jpgakcaabat-yerli-mali-haftas--yai.jpg

Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli malı kullanmak hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük önem arz etmektedir. Hem eğiten hem de çocukların eğlenmesine vesile olan yerli malı, çocuklarda paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da geliştirmektedir." dedi.

Kaynak:Taka

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler