Yerli Kadro Şekillendi

Yerli Kadro Şekillendi

Trabzonspor Basketbol kulübü yerli transferlerini bitirdi.

 

Trabzonspor Basketbol Kulübü, Tolga Öngören'i takımın başına getirdikten sonra başladığı transfer atağında, yerli takım kadrosunu tamamlayarak yabancı arayışlarına başladı.

Uzun süren koç arayışlarından sonra Oyak Reno'nun kulübü kapatmasıyla Tolga Öngören'i takımın başına getiren basketbol kulübü, Tolga Öngören'in istekleri doğrultusunda 7 yerli oyuncuyla anlaşarak yerli rotasyonunu tamamladı.

İlk olarak Tolga Öngören'in kapatan takımı Oyak Renault'un 3 oyuncusu; Erkan İnan (Guard), Kerem Özkan (Forvet) ve Serhat Büker ile (Power Porvet), Aliağa Petkim'den de Levent Bilgin ile (Pover Forvet/Pivot) anlaşan Trabzonspor, dün (Salı) anlaştığı 3 oyuncuyla da; Aliağa Petkim'den Kaan Üner (Guard) ve Polat Kaya (Şütör Guard/Forvet), Erdemir'den de Oktay Yılmaz (Pover Forvet/Pivot) ile anlaşarak yerli oyuncu transferini kapattı.

Trabzonspor altyapısından yetişen İsmet Alkan ve Kamer Mani ile beraber toplam 9 yerli rotasyonuna ulaşan koç; önümüzdeki günlerde de  kadrosuna katmayı planladığı PG, SG, PF, C pozisyonlarına toplam 4 yabancı transferini bitirerek, 29 Ağustos pazartesi günü başlayacak olan takım idmanlarına yetiştirmeyi planlıyor.

  "Fast-break ve yarı saha savunması yapmak, sert olmak önceliğimiz. Hücum sistemimiz alacağımız oyuncuların yapısına göre belli olur. Hızlı oynamak, topu paylaşmak, topu içeriye indirmek istiyoruz." oyun felsefesini benimseyen ve bu oyun düzeniyle oynamayı düşünen koç, 8 ve 9 eylül tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek olan bir turnuvaya katılmak üzere takımı 7 Eylül günü bu ülkeye götürecek.

Bu arada yardımcı antrenörler konusunu halen daha çözemeyen koç, sadece Sinan Çambel'i stafına alarak, biri Trabzon'dan olmak üzere 2 yardımcı antrenörü daha stafına katmak niyetinde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor