Yerel Buluşmalar Başladı

Yerel Buluşmalar Başladı

Yerel Buluşmalar Başladı

Akçaabat Belediyesi düzenlediği Yerel Buluşmalar etkinliği kapsamında din görevlilerini ağırladı.

Akçaabat Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yerel Buluşmalar etkinliğine; Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Ertem, Belediye başkan yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci, daire amirleri ve ilçe genelindeki din görevlileri katıldı.

Program başlangıcında Afrin’de mücadele eden kahraman askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için Kur-an’ı Kerim tilaveti okundu.

Akçaabat genelindeki din görevlileriyle gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısında konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, vatandaşlarla buluşma noktasında din görevlilerinin büyük bir rol üstlendiğini vurguladı. Güncel konulara da değinen Başkan Türkmen, “Camilerimiz manevi, sosyal ve kültür hayatımızın merkezidir. Bizler için geleceğimiz için ve devletimizin bekası için camilerimiz ve din görevlilerimiz toplumumuzun mihenk taşıdır. Son zamanlarda sıkça basında yer alan sosyal düzeni bozan olayların minimuma inmesini sağlayabilmek için vatandaşlarla her daim birebir iletişim kurma imkanına sahip din görevlilerimiz büyük önem taşıyor.” dedi.

Ülkemizin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Başkan Türkmen, “Ülkemiz kritik süreçlerden geçiyor. Türkiye stratejik konumu ve sahip olduğu kaynaklar nedeniyle oldukça önemli bir noktada yer alıyor. Bu yüzden Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan şer güçler ellerinden geleni yapıyor. Ancak bilmelidirler ki Atalarımızın kan dökerek aldıkları bu toprakları korumak için birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek İmparatorluk olmuş bir milletin evlatları olarak bizlerle uğraşanları alt edip bizden yardım beklentisi olanlara her zaman el uzatacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye, son 15 yılda büyük yol kat etmiştir diyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Yerel Buluşmalar etkinliğinde din görevlileriyle gerçekleştirdiği istişare ve değerlendirme toplantısında Akçaabat Belediyesince yapılan ve yapılması planlanan projelerden de bahsetti.

 Toplantıda düşüncelerini dile getiren Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise “Manevi değerlerimizin korunması, yaşatılmasında ve toplumu doğru yönlendirme konusunda din görevlilerimizin önemi yadsınamaz. “ dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan din görevlileri tek tek söz alarak görüş ve isteklerini belirtti.

akcaabat-yerel-bulusma-turkmen.jpg

akcaabat-yerel-bulusmalar1.jpg

yerel-yonetimler-basladi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler