Yeni Türkiye İçin; Yeni Anayasa Şarttır

Yeni Türkiye İçin; Yeni Anayasa Şarttır

Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu “YeniTürkiye için , yeni anayasa şarttır” dedi.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu “YeniTürkiye için , yeni anayasa şarttır” dedi.

Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti: Cumhuriyet tarihinde bazen ihtiyaçlar doğrultusunda, bazen millete rağmen darbelerle anayasada değişikliler olmuştur. Şimdi de milletin iktidarında,  halkımızın giderek artan desteğinin olduğu bir dönemde anayasa değişikliği istemek, bu doğrultuda çalışmak AK Partinin en önemli görevi, en doğal hakkıdır. Her konuda olduğu gibi milletimiz bu konuda da asla bir endişe içinde değil aksine bir beklenti bir özlem içindedir.

Türkiye bu süreci başarıyla tamamlayacak güçte ve kudrettedir. Yeni anayasa tarihi bir sorumluluktur. Dünya değişmiş, Türkiye değişmiş, millet iradesine ve hâkimiyet hakkına sahip çıkmanın idrakine bütünüyle varmış, darbelerin getirdiği vesayetçi anayasa anlayışının dayandığı siyaset tarzı iflas etmiş, çökmüştür.

Temel hak ve hürriyetler anayasanın veya devletin bir lütfu değildir; anayasa ötesi bir meşruiyet zeminine dayanır.  Doğuştan, insan olmak hasebiyle herkes bu haklara sahiptir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada AK Parti siyasetinin temeli insan merkezli bir siyaset anlayışıdır. AK Parti, insanımızın huzuru mutluluğu ve refahının yükseltilmesinin önünde hiçbir engel tanımamış ve tanımayacaktır. Bu engellerden en önemlisi  olan mevcut anayasanın artık değişme zamanıdır.

Yeni anayasa milli anayasa olacaktır.

Yeni anayasa 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sinin önünü açan anayasa olacaktır.

Yeni anayasa ''DEVLETİN MİLLETİ DEĞİL, MİLLETİN DEVLETİ'' anlayışını hakim kılacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset