Yeni Bir Dönem Başlayacak

Yeni Bir Dönem Başlayacak

16-24 Haziran tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nın son hazırlıklarını tamamlayıp geri sayım başladı.

Türk milli takımımızın 10 siklette yarışacağı Avrupa Boks Şampiyonası kadrosunun 5 sikletini Trabzonlu boksörlerin oluşturması Trabzon’a gelmesi muhtemel madalya şansını da bir hayli arttırdı.

Milli takım antrenörlüğünü yapan Trabzonlu antrenörümüz Altar Kalkışım yaptığı açıklamada şunları söyledi: “yaklaşık 6 aydır Avrupa şampiyonasına hazırlık kampları yapıyoruz. Azerbaycan, Almanya ve Polonya’da turnuvalara katıldık bu turnuvalarda sporcularımız üst düzey başarılar gösterdi. En son bir aylık bir kamp dönemini de dünyanın boksta en gelişmiş ülkesi olan Küba’nın havana şehrinde tamamladık.

avrupa-boks2.jpg

Küba’da dünyaca ünlü olimpiyat ve dünya madalyalarına sahip olan boksörlerle antrenmanlar yaptık. Küba’da neredeyse ciddi bir üstünlük gösterdik. Artık bizim boksörlerimiz en iyisi olma yolunda.

Geçirdiğimiz altı aylık hazırlık sonrası milli takım kadrosunu da oluşturduk.10 siklette katılacağımız Avrupa şampiyonasında beş siklette takıma girme başarısını Trabzon’un yetiştirdiği hepsi daha önce Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı göstermiş olan boksörlerimiz oldu.

49 kg Ferhat Pehlivan, 56 kg F.Ulaş Memiş, 60 kg Fatih Keleş, 64 kg Çetin Özdemi ve 69 kg A.Kadir Köroğlu Avrupa şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler.

Çok iyi hazırlandık, en iyi sonucu alacağımıza inancımız sonsuz. Bugüne kadar yapılmayan başarıları elde etmek için hedefimize adım adım ilerliyoruz.

avrupa-boks3.jpg

Uzun yıllardır çeşitli sebeplerden dolayı takıma giremeyen ve haksızlığa uğramış olan bazı boksörlerimizin bu yıl takıma girmesi Türkiye Boks Federasyonunun başta başkan Eyüp Gözgeç olmak üzere yönetimin duruma verdiği ciddiyetin ne kadar önemli olduğunun göstergesi oldu.

Hak edenlerin değerlendirildiği hiç kimsenin müdahale etmeyip sadece biz milli takım antrenörlerinin değerlendirip oluşturduğu bu takımın neler yapabilecek olduğunu herkes görecektir. İnşallah bu şampiyonadan anlımızın akı ile madalyalarla çıkacağız. Ve Türk boksunda yeni bir dönem başlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor