AKTÜTÜN

AKTÜTÜN KARAKOL SALDIRISI

 

Yine 18 şehit verdik bir bayram ertesinde. Şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerinin başsağlığı ve bu çatışmada yaralanan Mehmetçiklere de acil şifalar diliyorum.

Her şehit cenazelerinin arkasından ;“şehitler ölmez vatan bölünmez”,”vatan sağolsun” dediğimiz gibi bu şehitlerin arkasından da aynısını dedik. Şüphesiz şehitler ölmez, şüphesiz vatan bölünemez, şüphesiz vatan sağ olsun da, artık bir şeyleri sorgulamanın zamanının geldiğini ve hatta geçtiğini düşünmekteyim. Daha kaç tane vatan evladı kör kurşunların hedefi olacak. Daha kaç tane anne, baba, eş, çocuk gözyaşı dökecek. Bu işe artık son verilmeli ve bu işin artık kökü kazınmalıdır. Yoksa bu milletin sabrının taştığını ve şuan fırtına öncesi sessizlik yaşandığını düşünmekteyim. Milletin sabır taşının çatlamak üzere olduğunu düşünüyorum. Vatanını ve milletini seven, bu vatan toprağının bölünmez bütünlüğü savunan, vatan sevgisi imandandır diyenlerin sabırlarının son kademesinde olduğunu düşünüyorum.

Onun için başta ülkeyi yönetenler ve ülkenin güvenliğinden sorumlu olanların bu bölücü terör belasından bir an önce ülkeyi kurtarmalarının şart olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Evet Aktütün karakolu 4 kez saldırıya uğramış ve tam 46 vatan evladını orada şehit vermişiz. Son bir yıl içerisinde de 2 kez saldırı gerçekleşmiş Aktütün karakoluna. Artık bir şeyleri sorgulama zamanı geldi ve geçiyor değerli dostlar. Özellikle son bir yıldır, terörün kökünün kazındığını iddia edenler, K.Irak’ın BBG evine döndüğünü iddia edenler, K.Irak’ın gözlem altında olduğunu iddia edenler, ABD ile istihbarat paylaşımı yapıp K.Irak’ta olup biteni izlediklerini iddia edenlere sormak gerekiyor; teröristlerin sınır karakoluna 200 metre yaklaşıp oraya ağır silahlar konuşlandırırken, havan, uçak savar yerleştirirken istihbaratınız neredeydi?

Ayıdan post ABD den dost olmaz dediğimizde ve ABD ile istihbarat çalışması yapmak, kurda kuzuyu teslim etmektir dediğimizde söylediklerimizi dikkate almayanlar, gelinen noktadan çok mu memnunsunuz!.

Diğer taraftan asker şüphesiz bizim askerimiz ama,askerlerin bu ülkede tespih çekenleri tespit edeceğine bu ülkenin milli birliğine ve vatan topraklarının bölünmez bütünlüğüne karşı silah çekenleri tespit için çalışması gerekmezmiydi?Yine Kutlu Doğum haftası etkinliklerine kimlerin katılıp katılmadığıyla uğraşacağına K.Irak’ta PKK kamplarına kimler katılıp katılmadığını tespit etmekle uğraşsaydı bu yaşananlar yaşanırmıydı acaba?

Ya şuna ne demeli; Aktütün karakolunun yeri yanlışmış ta ödenek yetersizliğinden başka bir yere taşınamamış ama şimdi taşınacakmış. Sormazlar mı adama 46 vatan evladını şehit verdikten sonra mı aklınız başınıza geldi. Veya şişelerin biri boşalmadan diğerinin yetiştiği kokteylerinizden iki üç tanesini yapmayıp ta parasını Aktütün karakolunun taşınmasına aktarsaydınız da 46 şehit vermeseydik diye sormadan kendimi alıkoyamıyorum. Veya Sn. Başbakan iki yurtdışı gezisine çıkmasaydı da oradaki ödeneği oraya aktarsaydı nasıl olurdu acaba?

Sözün özü, Aktütün karakol saldırısı bir kez daha göstermiştir ki;terörle mücadele konusunda hem siyasi irade hem de TSK üst düzey yetkilileri suçludur ve gereken hesabı bir an önce yüce Türk Milletine vermelidirler.

Burada başbakanın ne suçu var ki diyenlere hatırlatmak gerekir ki; Genel Kurmay Başkanlığı başbakana bağlıdır.Bunu biz zaten öyle biliyorduk ta 27 Nisan bildirisinden sonra hükümet sözcüsü Sn. Cemil Çiçek’te bunu bize bir kez daha hatırlatmıştı.Onun için TSK’daki her adım hükümetin adımı olarak görmek ve öyle değerlendirmek gerekmektedir.İşine gelince Genel Kurmay başbakanlığa bağlıdır, işine gelmediğinde Genel Kurmay özerktir.Yok böyle bir şey. Ayrıca ülkenin yönetimi siyasi iradenindir. Ülke içerisinde yaşanan olumlu olumsuz her türlü tablonun sorumlusu siyasi iktidarlardır.

Yaşananlardan AKP iktidarı mesuldür.  

Önceki ve Sonraki Yazılar