OLTAYA TAKILANLAR



Merhaba sevgili dostlar artık bundan sonra haftada bir sizinle beraberiz. Meslektaşım dostum sevgili kardeşim Derviş Altuntaş’ın hazırlamış olduğu ve uzun süredir takdirle izlediğim www.akcaabathaber.com da haftalık yazılarımla sizlerle beraber olacağım.Siyasetten, spora eğitimden ekonomiye her konuda ağa takılanlar sizlerle paylaşacağım

Belediye Ateşi Yakıldı

Evet, Genel seçimlerin ardından şimdi gözler gelecek yıl yapılacak olan Yerel seçime çevrildi. Tüm gözler partilerin listelerinde kimlerin aday olacağına çevrildi. Genel seçimlerde büyük bir oy toplayarak iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi için iki şehir önemmli.Bunlar Trabzon ve Akçaabat yıllarca kazanamadığı Akçaabat Belediye için kıyasıya bir yarışın olacağı gözüküyor. Üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten şefik Türkmen’in siyasetin durağı yoktur açıklamalarından yeni dönem dede belediye için devam kararı alabileceği söyleniyor. Adalet ve kalkınma partisinin ise Akçaabat belediye başkanlığı için Dört Yol belediye başkanı Cevat Birincinin siminin kulislerde konuşulmaya başlandı. Muhalefet partilerinin başkanlık için henüz bir aday konusunda karar kılmadıkları öğrenildi.

Şu kaldırımlar

Akçaabat ta kime sorsan kaldırımlar konusunda herkes şikâyetçi. Esnafa ile belediye suçu birbirlerine atıyorlar. Esnaf vergi ediyoruz hakkımız zabıta ise kurallara uymuyorsunuz. Yıllardır herkes dertli mi dertli. Peki, bunun çaresi yok mu? Elbette vardır da uygulayacaklar nerde. Akçaabat’ta yapılanmanın tek suçlusu gösterilen eski başkan ı bu sorunu çözecek sormak lazım. Yani işin kolayına kaçıyorlar. Avrupa da ve Türkiye de görevim nedeniyle birçok ülke şehri görme fırsatım oldu bu denli düzensiz bir kaldırım görmedim desem ancak. Kendi yeri gibi kaldırımı işgal etmedi gibi arabasında yolun ortasına çekiyor hadi gel de çık işin içinden. Belediye başkanı Sayın Türkmen’in en kısa bu soruna çözüm bulacağına inanıyorum.

Polis ve jandarmaya göz açtırmıyor

Ülkenin huzur ve güvenliğini emanet ettiğimiz iki kuruluşumuza ilçe halkı yaptığı uygulamalar ve çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkür ediyor. Türkiye gündeminden yakın zamanda düşmeyen Trabzon’un üzerinde oynanmak istenen olaylara halk olarak dur diyeceğiz. Halkın rahatı için yapılan çalışmalarda bazı kesimin rahatsız olduğu söylemleri dile getiriliyor. Özellikle şoför esnafının bir hayli bu uygulamalardan rahatsız olduğunu öğrendik. Bu arada servis araçlarıyla taşımacılık yapan araçların haddinden fazla yolcu almalarında dur demelerini köylere taşımacılık yapan araçlarda bu uygulamanın yapılmasını bekliyoruz.14 kişilik araçlarda 20 kişi ile yolculuk yapıldığına şahit oluyoruz.

Söğütlüye dev yatırım

2–8 Temmuz 2007 tarihinde ilimizde yapılan 1.Karadeniz oyunlarında ilçemiz söğütlü beldesine yapılan sentetik yüzeyli atletizm sahası için 2008 yılında gençlik ve spor il müdürlüğü dev bir yatırım daha yapıyor. Portatif olan tribünün beton arma ile ışıklandırması için düğmeye basıldı.2008 yılı yatırım programına alınan tesisin inşaatına kısa bir zaman içinde başlanacak. Ayrıca A.Sebat sporun tesisleri yanında bulunan alana ise Akçaabat Sebat spor için bir çim saha amatör takımlarımız için ise suni çim saha yapılmasına şimdiden başlandı.

Hastane ihale ediyor

Adalet ve kalkınma partisi tarafından yaylacık mahallesinde bulunana karayolları sosyal tesisinin bulunduğu alana yapılması planlanan hastane nihayet 20 Nisanda ihale edilecek. İlçe belediye başkanı şefik Türkmen ile iktidar partisi arasında otel mi yoksa hastanemi yapılsın tartışmalarının yaşandığı olaylardan sonra hastane yapılması için onay alınan alana 250 yataklı hastane yapılacak. Yapılacak hastanenin Düzköy ilçesi dahil bu derede bulunan köyler açısından önemlim olacağını söylemek isterim yalnız kara yollarının devlet sahil yolunda düzenleme yapması şart özellikle bu alanda bulunan binaların istimlak edilerek alt geç ile üst geçit yapılması zorunlu olacak.

AKP de değişim zamanı
Adalet ve kalkınma partisinde il genel meclis için kıyasıya bir yarışın olacağı görülüyor. Mevcut listenin içersinden 2 kişinin kalabileceği diğer isimlerin ise yeni dönemde yer verilmeyeceği söyleniyor. Ancak yapılacak olan listenin belirlenmesinde milletvekili Mustafa cumhur ile ilçe başbakanı Osman Çavuşun belirleyici olacağı söyleniyor. Öte yandan tüm muhtarlar Derneğin inde aday çıkarması gündemde önümüzde uzun bir zaman var bekleyip göreceğiz.

Alt geçit istiyorum

Trafiğin yoğun olduğu yerlerde çözümü bulmak o kadar zor olmasa gerek. Akçaabat belediye kavşağında yaşanan tehlikeden söz ediyorum. Yıllardır gündeme gelen ancak ne hikmetse yapılmayan alt geçit ile üst geçtin yapılamaması bir yaşamı daha sona erdirdi. Akpınar beldesinden Hakkı Değirmenci yoldan karşıya geçmek isterken aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Yapılacak olan alt geçişin çarşılı olması gerekiyor. Yetkililerin bu konuda en kısa zamanda bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Bizden söylemesi daha kaç ocak sönecek sormak isterim.

osmanbasocak@hotmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.