Oğuzhan SİVRİKAYA

Oğuzhan SİVRİKAYA

BİL(m'İ')YORUM

 

Herkes her şeyi iyi biliyor! Her bildiği doğru. Herkes alim. Herkesin dili dilim dilim. Diyorum, diyorum da kimse dinlemiyor. Kimse adam saymıyor. Olsun. HAKLISINIZ! Bende sakal bıraktım. 
Haklısınız dedim de aklıma hikaye geldi. Bu hikaye anlatayım. Madem 3 haftadır hikaye anlatıyorum. Devam edelim böyle. Nasılsa hikaye geliyor bize anlattıklarım. Bozmayalım...

*

Bir gün peygamber efendimiz (s.a.s.) sahabelerle yolda yürüyorlarmış. Karşıdan kafir (İnanmayan bir insan) geliyormuş. Peygamber efendimize bakarak, bizim dile asla getirmeyeceğimiz, bir şey söylemiş. HAŞA! "Çok çirkinsiniz." demiş peygamber efendimize. Peygamber efendimiz  adama dönerek ve gülümseyerek "HAKLISINIZ" demiş. Sahabeler şaşırırlar ve bunda da bir hayır vardır diyerek susmuşlar. Sahabeler ve Peygamber efendimiz yürümeye    devam etmişler.  Biraz ilerledikten sonra karşıdan başka bir sahabe geliyormuş. Peygamber efendimizi görür görmez şöyle demiş: "Ya Muhammed (s.a.s.) ne kadar güzelsin." Peygamber efndimiz gülümser ve "HAKLISINIZ" demiş. Az önceki olaya şahit olan sahabeler şaşırmış. Kötü söz söyleyene de, iyi söz söyleyene de "HAKLISINIZ" dedi. "Acaba neden böyle dedi?"diye düşünmüşler. Bir sahabe dayanamayarak sormuş: "Efendim, ikisine de HAKLISIN dediniz . Bundaki hikmet nedir?" Peygamber efendimiz gülümseyerek şöyle demiş: "Sende HAKLISIN." sözlere böyle devam etmiş: " Kötü söz söyleyen bana baktı kendini gördü, iyi söz söyleyen bana baktı kendini gördü."

*
Biz ne görüyoruz?

*

Hakkı hakkının hakkını yemiş. 
Hakkı Hakkı'dan hakkını istemiş. 
Hakkı Hakkıya hakkını vermeyince 
Hakkı da Hakkı'nın hakkından gelmiş.

*
Sahi kimin hakkı var bu haksızlığa!

*

Anlatacağım doğru bildiğim ne varsa! Ne de olsa herkes her şeyi doğru biliyor. Benim doğruyu bulma olasılığım ne kadar yanlış! Yanlış hayat doğru yaşanmaz. Hem sakal bıraktım sözüm dinlensin diye. Keramet sakalda mı? Hem yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. İnsan anladığı şeyi duyar. Ben anlamadıklarımı da duyuyorum.

*

Otur! KPSS'ye çalış. Adam ol! diyorlar bana. Bıktım. KPS Sınavındaki DÜŞüncelerimi "Herkes 'Başkası' Dolu" yazımda açıkladım(Alttan okuyabilirsiniz). 3 yıldır bu sınava giriyorum ve dolaplar dönüyor diyorum aileme. Ailemse "Otur! KPSS'ye çalış. Adam ol! diyorlar bana.Dönme dolapta büyüttüğün  DÜŞüncelerden arın. ÇALIŞ!" diyorlar. Çalışmayı severim ama her sene süprizlerin yaşandığı sınavın neresine çalışayım. Yeterince kitap okuyorum zaten. 31 Ekimdeki sınava girdikten sonra ben artık branşımdan sınava gireceğim. Ama peki ne sorulacak?

*
 Dönen dolaplar ortaya çıkıyor! BU KEZ BEN DE HAKLIYIM!

*

Sorular çalındı ve biz iki otorum halinde girdiğimiz sınavın sadece 2. oturumuna tekrar giriyoruz. kopya çekenler 1. oturumda da kopya çekmediler mi? Yukarısı bıyık, aşağısı sakal! Bıyık olduğu gibi kalacak. Sakal 31 Ekimde kesilecek. Tarihte bir olayı hatırlattı bana. "Venedikliler ise bu durumu değerlendirerek Osmanlıları anlaşma yapmaya zorlayacaklarını umuyorlardı. Sokullu Mehmet Paşa, nabız yoklamak için kendisine gelen Venedik Elçisine de şu cevabı verdi:
“- Biz Kıbrıs’ı almakla sizin kolunuzu kestik. Siz ise donanmamızı yenmekle sakalımızı tıraş etmiş oldunuz. Kesilen kol yerine gelmez ama tıraş edilen sakal eskisinden daha gür olarak çıkar!”

*
Sakalımız daha gür bitecek.
Ne savaşı bu? Eğitim savaşı!
Sıaraya dizildik ve yarışacağız(savaşacağız). HAYATını ilk kim kazanacak?

*
Şimdi neden bunları yazdım?  OTUR ÇALIŞ! diyorsunuz. HAKLISINIZ ama oturmakla olmuyor. Oturarak başarıya ulaşan tek canlı TAVUKtur. Allah'tan kuş gribi olmadık. Yakarlar adamı! Otur otur  da nereye kadar? Alınan kilolar. Saç... Sakal....

*

Saç ve sakal... Keramet sakalde değilmiş. Boşuna yazdım bunları, BOŞUNA!

*

Bana bakın! Ne görüyorsunuz? Kiloluı ve sakallı bir adam mı? Boş işte! KPSS mi? ÇALIŞIP ADAM OLACAĞIM!

*

Hayat çok şık ve yanlış şıklar beni götürüyor.

*

HAYAT'ı kazanamadım!

*

HAYAT:6 düşressamı:0

 

Not: Bu yazı  başka bir sitede yayınlanmıştır ve arşiv olarak buraya eklenmiştir...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.