YORUMSUZ YORUM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat Belediye Başkan Adayı olarak bir önceki seçimde Anavatan Partisi’nden seçilmiş olan Şefik Türkmen’le anlaşmaya vardı.

Bu anlaşmaya varmak biraz uzun sürdü.

Gazetemizle bu haberi size iletmek için baskımızı biraz geciktirdik. Bu nedenle elinizdeki sayıyı biraz geç piyasaya sürmek zorunda kaldık.

Özür dilerim.

Çok farklı bir süreç yaşandı geçtiğimiz hafta içerisinde.

Akçaabat’ta ben böyle bir seçim öncesi süreci yaşamadım.

Benden yaşlıların da yaşadığını tarih kaydetmedi.

Bu nedenle ne yorum yapacağıma doğrusu karar veremedim. Biraz beklemem lazım diye düşündüm.

Yani yorum hakkım saklı.

Haftaya inşaallah bu yorumu yaparım.

Bu yazımı ise yorum yapmadan transfer konusunun kahramanlarına bırakıyorum.

Basında çıkan haberleri ibretle okuyun...

 

ŞEFİK TÜRKMEN

Bundan iki-üç ay evvelini bir hatırlayalım. O zamanki tartışmaları bir hatırlayalım. Acaba Şefik Türkmen hangi partiden aday olacak, o ortamı şöyle bir hatırlayın.

Herkesin sağa sola yalpa yaptığı bir dönemde, ikbal peşinde değişik yönlere gittiği bir dönemde biz düz-gün duruşumuzu göstererek daha önce iki dönem seçilmiş olduğumuz Anavatan Partisi'nden tekrar aday olduk.

Aday olurken neye güveniyorduk? Biliyorsunuz, Anavatan Partisi'nin oy oranı çok düştü. Herkes kaçışıyordu. Biz aday olurken halkımıza güvendik, insanımıza güvendik, Akça-abat insanına güvendik.

Seçim ortamını hep birlikte geçir-dik. Biliyorsunuz, çok zor şartlar altın-da bir seçim dönemi yaşadık. Karşımızda güçlü bir iktidar partisi vardı, tek başına hükümet olan. (…) Akçaabat'ı biraz daha zor gördükleri için sanıyorum, buraya çok büyük bir yığınak yapıldı.

Akçaabat halkı üzerinde ağır bir baskı uygulandı. Bunları tek tek anlatmayacağım ama hepiniz biliyorsunuz. Hem Akçaabat halkı hem yöneticiler üzerinde önemli bir baskı uygulandı.

Ayrıca memleketimizin en büyük sorunu olan işsizlik kullanılarak işsizlik üzerinden iş vaatleri yapılmak suretiyle insanlarımızın yönünü değiştir-meye çalıştılar. Birçok vaatler oldu, hepiniz biliyorsunuz.

Gıda dağıtımından, yakacak dağıtımından hatta saat, mont gibi eşyalar dağıtımından alın da gençleri evlendirme vaatlerine kadar birçok vaatler yapıldı. Ama tüm bunlara rağmen hal-kımız bize destek verdi.

(2004 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin ardından yaptığı konuşma)

 

FARUK ÖZAK

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in AK Parti Akçaabat Belediye Başkan adayı olmasının gün-demlerinde olmadığını söyledi.

Türkmen'in AK Parti'den aday olması yönünde kendisine talepler geldiğini ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Türkmen'in başarılı bir belediye başkanı olduğunu kaydeden Özak, AK Parti'nin Akçaabat Belediye Başkan adayının belirlenmesi için bir süre daha çalışacaklarını kaydetti.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in başarılı bir belediye baş-kanı olduğunu, kendisinin AK Parti'ye kazandırılması noktasında kendisine talepler geldiğini ancak bu konunun gündemlerinde olmadığını kaydeden Özak, “Akçaabat teşkilatı çok başarılı bir teşkilat. Milletvekilimiz Mustafa Bey'de çok başarılı. Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu tip şeyler aşılır. Şefik Türkmen, artık bizim adayımız değil. Şefik Türkmen, Anavatan Partisi'nin adayıdır. İyi bir arkadaşımızdır. O da hep konuşuluyor. Bana hep şöyle talepler gelir, ‘kabiliyetli kapasiteli arkadaşları partiye kazandır’ talebi bana gelebilir. Şefik Bey benim gözümde başarılı bir belediye başkanıdır. Onun için böyle bir girişim ola-bilir. Ama bu dönemde inşaallah ala-cağız Akçaabat'ı” dedi.

 

MUSTAFA CUMUR

Akçaabat ismini duyunca heyecanlanan bir adayla seçime gireceğiz. A-dayımız bize sürekli üreten Akçaabat duyunca heyecan duyan birisi olmasını isterim.

Akçaabat kelimesini duyunca heyecanlanan birisiyim. 27 bin oydan 38 bine çıktık bu bize daha çok hizmet yapmalıyız.

Akçaabat Belediyesi’ne bakıldığı zaman Şefik Bey iyi hizmetler yaptığını söyleyebiliriz. Ama bakıyorum şimdi geçmişte Karadeniz sahilinde akla gelen en önemli ilçeler Ünye ile Akçaabat'tı. Ancak şimdi birçok ilçe daha bu unvana eklendi. Biz yerimiz-de sayıyoruz. Ünye'de ve diğer ilçelerde olan çalışmaları görünce kıskanıyorum. Biz niye bunlardan geri kaldık. Potansiyel olarak eşit sayılırız. Ama biz onlardan geri kalıyoruz. Bunu hemşerilerimin değerlendirmesi lazım.

Burada şunu düşünün; Karadeniz sahil yolu arkadan geçmiş olsaydı ve sahilimiz olmasaydı Belediye başkanı halkın karşısına ne yaptım diye çıkacaktı. Burada yiğidi öldür hakkını ve Belediyeyi temiz yönetti ve kurumsallaştırdı.

Bunun yanında akılda kalan icraatı yok denecek kadar az. Ama 15 yılda yapılan işler ile diğer ilçelere göre çok geride kaldık.

Bu arayı kapatıp öne geçirecek dinamik bir başkana ihtiyacımız var. Biz böyle bir aday ile seçime gireceğiz. Akçaabat Ak partili belediyeyi bekli-yor. Merkezi yönetimden Akçaabat'a kazandırdıklarımızla birlikte yerel yönetimle birlikte çok daha fazla hizmet kazandıracağız.

Bizim halkımız her şeyi görüyor. Genel seçimde bize verdikleri desteğin daha fazlasını bu seçimde daha fazlasını verecektir.

 

OSMAN ÇAVUŞ

AK Parti'den Trabzon Belediye Başkanlığı için sürekli gündemde olan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adayının belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamalara Ak Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş tepki gösterdi.

Osman Çavuş, Şefik Türkmen'in hiçbir zaman AK Parti'yi kabul etmediğini ve kendisine yapılan teklifi kabul etmediğini anımsatarak “Şefik Türkmen'in Trabzon Belediye Başkan Adayı olmasına biz destek vereceğimizi açıklamıştık. Ancak Sayın Türk-men 22 Temmuz seçimlerinden önce kendisine Sayın Bakanımız Faruk Özak tarafından yapılan teklifi kabul etmemiştir. Şimdi Trabzon için aday olmayı bekledi. Bu işler birazda nasip işidir.” dedi.

Osman Çavuş, “Şefik Türkmen'in AK Partiye kapatma davası açıldığı dönemde de 'Onlarda kendilerine biraz çekidüzen vermeliydi' ve Başbakanımıza yönelik  'Şeriatçı' gibi ifadeler kullanmasının AK Partiye ne kadar uzak olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum